Véradókat várnak a rimaszombati kórházba

rimaszombati kórház
Rimaszombat |

A koronavírus-járvány miatt nincs elég vér a rimaszombati Svet zdravia kórházban.

Véradásra szólítanak fel

A kórház orvosai biztosítottak mindenkit, hogy a szigorú biztonsági intézkedéseknek köszönhetően a véradás teljesen biztonságos, ezen az úton senki nem fertőződhet meg. A rimaszombati kórházban minden vércsoportra (0, A, B, AB) szükség van. Aki szeretne segíteni, meglátogathatja a kórház hematológiai osztályát hétfőn, kedden vagy pénteken 7:00 és 10:00 között. Egy véradás akár négy ember életét is megmentheti.

Szigorú biztonsági intézkedések

A rimaszombati kórház a megyei mentő- és tűzoltószolgálattal együttműködésben kialakított egy sátrat a kórház bejáratánál, ahol a potencionálisan fertőzésveszélyes pácienseket már az érkezéskor elkülöníthetik. Itt önkéntes orvostanhallgatók segítenek, akik érintésmentesen megmérik az érkezők testhőmérsékletét, és kiértékelik az esetleges további tüneteket. A kórház egy elkülönített helyiséget hozott létre a koronavírus-gyanús páciensek számára a C pavilon földszintjén. Ez vizuálisan is el van választva a kórház többi részétől. Továbbra is érvényes a látogatási tilalom.

A megye is segítséget kér

Besztercebánya megye segítőket keres a megye területén kialakítandó négy karanténközpontba, így a Rimaszombatiba is. Szakácsokat, takarítónőket, konyhasegédeket és kisegítő személyzetet keresnek. Elsősorban önkéntesek jelentkezését várják, de az alkalmi munkaszerződéstől sem zárkóznak el. Jelentkezni a megye honlapján (bbsk.sk) lévő jelentkezési lap kitöltésével lehet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?