Finom falatokkal kedveskednek a kórházak dolgozóinak

Zax csok
Komárom/Csallóköznádasd/Dunaszerdahely |

Cégek, önkormányzatok és magánszemélyek gondolnak önzetlenül azokra az egészségügyi dolgozókra, akik a járvány idején a frontvonalon dolgoznak.

Keve Márton séf és Jókuti András gasztroblogger kezdeményezésére indult el az Etesd a dokit! mozgalom a közösségi média oldalain. A csoport pár nappal ezelőtt alakult azzal a céllal, hogy aki tud, segítsen az egészségügyben dolgozóknak, orvosoknak, ápolóknak, idősek gondozóinak, hiszen ők most fokozott veszélynek és megterhelésnek vannak kitéve. Ráadásul valószínűleg pár hét múlva több ezer beteget kell majd ápolniuk, ami természetesen megterhelő lesz. Hogy állni tudják a sarat, minőségi, egészséges, vitaminokban gazdag étrendre lesz szükségük. Erre a kezdeményezésre reagált Varga Ferenc is, a komáromi Zax csokoládé manufaktúra igazgatója, aki az elsők között regisztrált a csoport honlapján. 

Azonnal csatlakoztak

„Magyarországon és Szlovákiában is egyaránt jelen vagyunk, bár ez a mozgalom Magyarországról indult, ott is alakult a csoport, Szlovákiából mi vagyunk az elsők és gondolom eddig az egyetlenek, akik regisztráltak. Abban egyeztünk meg, hogy a felajánlásunknak a közvetlen környezetünkben keresünk célszemélyeket. A komáromi kórház túlterheltségre hivatkozva egyelőre nem tartott igényt a felajánlásunkra, de tegnap találkoztunk Bock Szilviával, a dunaszerdahelyi kórház és rendelőintézet igazgatónőjével, akinek 1000 darab kézzel készült csokoládét és bonbont adtunk át, hogy az egészségügyi dolgozók tudják, hálával gondolunk rájuk” – részletezte Varga Ferenc, aki mindenkit, akinek van rá lehetősége, arra buzdít, csatlakozzon az Etesd a dokit! mozgalomhoz.

Örömmel fogadták

„Nagyon kedves, szívet melengető gesztus ez a Zax csokoládégyártól. Mivel felröppent egy olyan nem megerősített hír is, hogy a csokiban, a vörösborban és a zöld teában is megtalálhatók azok a flavonoidok, amelyek gátolhatnak egy esetleges vírusos fertőzést, különösen megörültünk ennek az ajándéknak”

– mondja lapunknak Bock Szilvia, a dunaszerdahelyi kórház igazgatónője.

Az Etesd a dokit! kezdeményezéshez egy hét alatt többen csatlakoztak, például éttermek, élelmiszerüzemek, pékségek, cukrászatok és magánszemélyek, akik egészséges, vitamindús ételekkel próbálják segíteni az egészségügyi dolgozók testileg és lelkileg is kimerítő, nem veszélytelen munkáját.

Több kórházra gondoltak

Csallóköznádasd is szinte a mozgalommal egy időben kezdett el gondoskodni az egészségügyi dolgozókról.

„Az első sütést múlt héten szerveztük, pénteken át is adtuk a kalácsokkal és süteményekkel megrakott dobozokat Lapos Évának, a nőgyógyászati és szülészeti osztály főnővérének. Ő osztotta el az osztályokon. A falunkban önkéntesen jelentkeztek a lányok és az asszonyok, akik megsütötték és továbbra is sütik a süteményeket az orvosok és ápolók számára. Mindenki a saját készleteiből dolgozik. A hiánycikkes élesztőt a helyi üzletből kaptuk, a túró beszerzését pedig én vállaltam magamra”

– magyarázza a gyártási folyamatot Bóna Zsuzsanna polgármester.

A dunaszerdahelyi kórházon kívül a pozsonyi Mickiewicz utcai kórházba is elküldték a finomságokkal teli dobozokat, legutóbb pedig a ligetfalui Cyril és Metód Kórházba juttatott a finomságokból az ott dolgozó csallóköznádasdi nővérke.

„Igazán kellemes volt hallani, amikor a faluban lakó nővérke felhívott, és hallhattam a pozsonyi nővérek hálálkodó, köszönő szavait a kórházból. Nagyon kellemesen megleptük őket, el sem tudták képzelni, hogy valaki rájuk is gondolt”

– mondta a polgármester.


„Ezen a héten több helyről és többféle adományt kaptunk, amelyekért kórházunk minden dolgozója nagyon hálás” – ezt már Matyi Erzsébet, a dunaszerdahelyi kórház marketingosztályának a koordinátora közölte.

„A Schindler cég és a Dôvera biztosító összesen 600 arcmaszkkal látta el a kórházat, a Gloria temetkezési vállalat ajándék kosarakat küldött az egészségügyi dolgozóknak, a csallóköznádasdiak pedig, akik elsőként jelentkeztek önzetlen segítségükkel, most már rendszeresen törődnek a kórház dolgozóinak a jólétéről. Munkatársaim nevében csak azt tudom mondani, nagyon köszönjük az odafigyelést és mindenkinek hálásak vagyunk a törődésért” – zárta Matyi Erzsébet és Bock Szilvia.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?