Brian May gitározni tanítja rajongóit

dddd
London |

A Queen legendás gitárosa szintén otthon ül, és azzal üti el az időt, hogy az Instagramon mutatja követőinek, hogyan kell eljátszani a zenekar slágereit.

Brian May naponta jelentkezik élő közvetítésekkel saját nappalijából. A különleges gitárlecke-sorozatot MicroConcerto-nak nevezte el. Két részt már láthattak a rajongók, akik eldönthették, mely dalokat szeretnék megtanulni gitáron. Legtöbben a Bohemian Rhapsody-ra szavaztak, a második lecke tárgya a Keep Yourself Alive volt.

„Nagyon komolyan veszem a karantént, ahogy azt kell. Úgy vélem, most mindenkinek a minimumra kellene csökkentenie a személyes érintkezést másokkal, hogy féken tartsuk ezt a vírust. A magam részéről nem talákozom senkivel, ami azt jelenti, hogy most nem mehetek a stúdióba sem“ - mondta a 72 éves zenész.

Keddtől kezdve a britek már csak munkába, bevásárolni, orvosi vizsgálatra, egészségügyi segélynyújtás és napi egyszeri sportolás céljából hagyhatnák el az otthonaikat, ám sokan nem tartják be a rendelkezéseket. Brian May ezt üzente rajongóinak: „Időt kell nyernünk. És minél közelebb kerülünk ahhoz, hogy minden egyes háztartás izolálva legyen a többitől, annál több időt nyerünk. Ne számítsunk azonnali változásra Ezt a dolgot visszafordítani olyan, mintha egy óceánjáró hajót akarnánk az ellenkező irányba kormányozni. Elfordítjuk a kormánykereket, aztán várnunk kell, amíg lassan reagálni kezd. Nyugodjatok meg és alkossatok. Legyünk hálásak azért, hogy megtehetjük, és próbáljunk élvezni minden egyes napot, ami megadatott nekünk.“

Mivel a gitárleckék élő adásban zajlanak, a rajongók írásban kérdezhetnek is a zenésztől, illetve kommentálhatják a látottakat. A második bejelentkezést már több mint 200 ezren követték az Instagramon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?