Matovič: A széleskörű teszteléshez az kell, hogy legyen elég teszt

Igor Matovič maszk

Akkor tudunk tömegeket tesztelni, ha elegendő teszt lesz, nem csupán néhány napra elegendő – mutatott rá Igor Matovič miniszterelnök (OĽaNO) a szerdai kormányülés után.

„Körvonalazódik a lehetősége annak, hogy elegendő tesztünk legyen, de amíg ebben nem vagyunk biztosak, addig nem tudunk mit tenni" - magyarázta Matovič. „Olyan helyzetbe kerülhetünk, hogy néhány nap alatt elfogynak a tesztek" - tette hozzá.

Azt mondta, folyamatosan beszélnek róla, hogy sokkal több tesztet kellene elvégezni. Szóba jött az ún. pooling tesztelés, amely lehetővé teszi nagyobb csoportok diagnosztizálását, aminek köszönhetően kiszűrhetők a vírushordozók és könnyebb a célzott fellépés.

A miniszterelnök a hétfőn (március 23.) tartott sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy az állam tízszeresére növelné a naponta elvégzett tesztek számát: a jelenlegi napi 300-ról 3000-re. Azt is elmondta, hogy jelenleg 13 ezer teszt áll rendelkezésre, újabb 19 ezer darabot vásárolnak, és még 200 ezer vásárlására van kilátás.

Kedden (március 24.) 304 mintát tesztelték, ezek közül 12 pozitív volt. A koronavírus-fertőzöttek száma 216-ra emelkedett. Eddig 4200 vizsgált minta volt negatív.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?