Karanténközpontot nyitottak Nagymegyeren

koronavírus
Nagymegyer |

Karanténközpontot nyitott a belügyminisztérium a Pénzügyi felügyelet nagymegyeri ingatlanjában. Szerda reggel hatvanhat külföldről hazatérő állampolgárt helyeztek karanténba az egykori pionírtábor épületében.

Az elsőként megnyitott, bősi központtól mintegy 20 kilométerre alakították ki az új karanténállomást. Petar Lazarov a belügyminisztérium szóvivője azt mondta, hogy hatvanhat személyt helyeztek el az erdőparkban található központban. A külföldről hazatérő, kötelező karanténba vonuló állampolgárokat szerda hajnalban rendőri kísérettel szállították Nagymegyerre. Az épületet a Pénzügyi felügyelet ajánlotta fel a belügyminisztériumnak. Ivana Skokanová a Pénzügyi felügyelet szóvivője azt nyilatkozta, hogy a hivatal rendszeresen szervezett találkozókat, tanfolyamokat az alkalmazottainak az épületben. „A nagymegyeri központ száztíz férőhelyes, kétágyas, felújított, standard felszereltségű szobákkal, amelyekhez külön fürdőszoba tartozik“ - nyilatkozta Ivana Skokanová. „Nagyon nehéz időket élünk, mindannyiunk számára eddig ismeretlen helyzet előtt állunk, amelyhez alkalmazkodnunk kell, kérek mindenkit ne legyen pánik és viseljük a megváltozott körülményeket méltósággal“ - hangsúlyozta a városi hivatal a közösségi portálon. Arra a kérdésünkre, hogy Dél-nyugat Szlovákia más településein is nyithatnak-e karanténközpontot, Petar Lazarov egyelőre nem tudott választ adni.

Bősön a hónap közepén nyitottak karantén állomást. Többféle reakció érkezett a hazatérőktől a város széli, néhány éve még menekülttáborként üzemelő épületegyüttesben uralkodó állapotokra. Nagyszombat megye takarókat, tisztálkodási eszközöket, tisztítószereket és anyagi segítséget ajánlott fel a bősi karanténban lévőknek. A támogatást Jozef Viskupič megyeelnök, és néhány képviselő adta át a tűzoltóknak, mentősöknek, valamint a karanténban lévő állampolgároknak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?