Telefonos adótanácsadás

Pozsony |

A koronavírus-járvány miatt a kormány ugyan júniusra halasztotta a jövedelemadó-bevallás határidejét, az adóhivatalok telefonos ügyintéző rendszere ennek ellenére az elkövetkező napokban a szokásosnál hosszabb ideig lesz elérhető.

A koronavírus-járvány miatt még az előző kormány az összes szlovákiai adózónak, vagyis a cégeknek, vállalkozóknak és a magánszemélyeknek is a szokásos március végi határidő helyett idén június 30-ra tolta ki a jövedelemadó-bevallás határidejét. „Ennek ellenére azzal számolunk, hogy sokan mégis élnek a lehetőséggel, és már március végéig benyújtják az elektronikus bevallást. Az elkövetkező napokban ezért tovább fogadjuk az adózók hívásait a telefonos ügyintéző rendszerünkön keresztül” – nyilatkozta lapunknak Ivana Skokanová, a központi adó- és vámhivatal szóvivője. Az adóhivatalok március 25-én, 30-án és 31-én reggel 8-tól éjfélig, 26-án és 27-én este 7-ig, a hétvégén, vagyis 28-án és 29-én pedig este 6-ig fogadják a tanácsadásra szorulók hívásait. A részletekről a központi adó- és vámhivatal honlapján (www.financnasprava.sk) tájékoztatnak. A koronavírus-járvány miatt az adóhivatalok iktatói azonban munkanapokon délelőtt csak 8 és 11 óra között lesznek nyitva, az ügyfélközpontok pedig csak hétfőn, szerdán és pénteken, szintén 8 és 11 között várják az ügyfeleket. (mi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?