Bősi karanténból házi karanténba

bős
Bős |

Kötelező szájmaszk, bezártság, öt nap után tesztelés – így néz ki belülről a bősi karantén, ahová a külföldről hazaérkező szlovák állampolgárok kerülnek, hogy így próbálják meg kiszűrni a koronavírussal megfertőzötteket. További részleteket Tomi nevű olvasónktól tudtunk meg, aki hat napot töltött a karanténban.

Tomi Prágából tért vissza Szlovákiába múlt hét elején, amikor már érvényben volt az az óvintézkedés, melynek értelmében kötelező kéthetes karanténba kell vonulnia mindenkinek, aki külföldről tér haza. Így került Tomi Bősre, az állami karanténba. „Belépéskor mindenki kap egy maszkot, amit egész idő alatt viselni kell” – kezdi a történetét olvasónk. Mind mondja, mivel egyedül tért haza, egyágyas szobában helyezték el. „Akik szeretnének együtt lenni, például házaspárok, úgy hallottam, együtt vannak” – mondja Tomi. Körülbelül 18 négyzetméteres szobájához tartozott egy fürdőszoba és egy wc, valamint egy balkon is. „Ezen keresztül szoktunk beszélgetni, de egyébként nem szabadott elhagyni a szobát. Az ételt a tűzoltók hordták, naponta háromszor: letették az ajtó elé – folytatja. – Elég unalmas. Egész nap olvastam és aludtam.” A szobával, amely nagyjából egy pozsonyi kollégiumi szobára hasonlít, összességében elégedett volt.

Olvasónk elmondása alapján a bősi karanténba érkezőket automatikusan tesztelik. „Viszont el kell telnie legalább öt napnak az érkezés és a tesztelés között: én hétfőn mentem oda, és pénteken végezték a mintavételt: törletet vettek az orrból és a torokból – részletezi Tamás. – Azt mondták, 2-3 nap, míg meglesz az eredmény, de már szombat délután kopogtak, hogy mehetek haza, negatív lett a teszt.”

Hazaengedésekor azonban arra kérték, hogy a következő hetet továbbra is töltse karanténban, immáron otthonában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?