A BASF megoldásai a növényvédelemben

miroslav demo

Miroslav Demo termékmenedzser Nyitrán a gabonafélék csávázásánál alkalmazott Systiva készítmény előnyeire hívta fel a figyelmet. A BASF ezen vívmánya nem ismeretlen a gazdák előtt, hiszen már az elmúlt években is megtapasztalhatták jótékony hatását.

Volt olyan év, amikor a Systivának köszönhetően semmilyen más vegyszeres kezelést nem kellett alkalmazni a búzánál, legfeljebb preventíven a kalásznál. „Ha már megfertőződött ősszel a vetés, tavasszal nehezebben startol” – figyelmeztetett a BASF szakembere. Ezért érdemes már a kezdetektől, a búza és az árpa csávázásánál biztosítani a zavartalan fejlődést a terményeknek. Az újszerű technológiának köszönhetően biztosított a hosszantartó védelem a levélbetegségekkel szemben. Jó hatással van a növény fiziológiájára.

Miroslav Demót követően Šimonka István lépett a fesztivál pódiumára, hogy előadja a BASF által írt, gabonafélékben alkalmazott vegyszeres védelem hosszú sorát. Amennyiben a búzában és árpában két kezelést választunk, kezdetekkor a Capalót, később az Osiris Top készítményt érdemes bevetni. Egy kezelés esetén a BBCH 31-38 fázisában a Priaxor ajánlott.

Hatékony és hosszantartó védelmet nyújt a kártevőkkel szemben a fejlődés kezdeti fázisában a Vaztak Active, a megdőléssel szemben pedig a Medax Top. A kétszikű gyomnövényekkel szemben hat az Arrat, de ennél a készítménynél még hosszabb időintervallumban véd a kétszikű gyomok ellen a Biathlon 4 D, amely ráadásul nem tartalmaz növekedési hormont. Ajánlott adagolni hozzá Dasht, ami növeli a gyomirtó hatékonyságát. Ráadásul így nem kell tartani a permet „elszállásától”, illetve attól, hogy akaratlanul is lepermetezzük a szomszéd tábláit.

(czm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?