Milan Laurenčíket jelöli az SaS a parlament alelnöki posztjára

Milan Laurenčík
Pozsony |

Milan Laurenčík az SaS jelöltje a parlament alelnöki posztjára. Jelölését hétfőn hagyta jóvá a párt országos tanácsa – tájékoztatott Ondrej Šprlák, a SaS kommunikációs osztályának munkatársa. A képviselők a parlament keddi (március 24.) ülésén választják meg az alelnököket.

Šprlák közölte, Laurenčík a keddi ülésen teszi le a képviselői esküt. Laurenčík az SaS eredeti parlamenti alelnökjelöltje, Martin Klus helyére kerül be a parlamentbe, aki a külügyminisztérium államtitkári posztját foglalta el. Laurenčík mellett a képviselők az ellenzék jelöltjéről is szavaznak, az ellenzék Peter Pellegrini volt miniszterelnököt (Smer) jelölte az alelnöki posztra.

Kedden azok a képviselők is felesküsznek, akik azok helyére kerültek be a parlamentbe, akik a kormány tagjai lettek. A plenáris ülésen megválasztják a parlamenti bizottságok elnökeit is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?