18 évesen egy üdülőt is vásárolt Kičura fia

18 évesen egy üdülőt is vásárolt Kičura fia
Pozsony |

A két pozsonyi lakás mellett egy dévényi (Devín) üdülő tulajdonosa is Krištof Kajetán Kičura, az Állami Tartalékalap elnökének húszéves fia.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Kajetán Kičura, az Állami Tartalékalap igazgatójának 20 éves fia a napokban két lakást is vásárolt Pozsony belvárosában, jelzáloghitel nélkül.

Az Állítsuk meg a korrupciót alapítvány most arról számolt be a Facebookon, hogy a két lakáson kívül egy dévényi (Devín) hétvégi ház is van az 1999-ben született Krištof Kajetán Kičura nevén. Az üdülőt még 18 évesen vásárolta a fiú, szintén jelzáloghitel nélkül.

Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök a kormányülésen felkérte a gazdasági minisztert, hogy indítványozza Kičura menesztését. Utóbbi nem élvezi az új kormány bizalmát. Matovič szerint a tartalékalap elnöke gazdasági kárt okozott, emellett a közérdeket és a lakosság egészségét is veszélyeztette. A miniszterelnök azt szeretné, ha a rendőrség vizsgálja meg a Kičura által aláírt szerződéseket. Kičura korábban bíróként dolgozott és sajtóinformációk szerint Robert Ficonak, a Smer elnökének közeli ismerősi körébe tartozik.

Ugyancsak az Állítsuk meg a korrupciót alapítvány derítette ki azt is, hogy miközben egy norvég cég valamivel kevesebb, mint 4 euróért kínált fel az országnak FFP3-as védőmaszkokat, a Kičura vezette alap 16 euró 58 centes darabárért vásárolt több százezer ilyen eszközt. A tartalékalap más védőfelszerelést is jelentősen túlárazottan vásárolt. A civilszervezet szerint több mint ötmillió eurós túlárazásról lehet szó.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?