Kičura fia két lakást is vásárolt Pozsony belvárosában

Kajetán Kičura
Pozsony |

Kajetán Kičura, az Állami Tartalékalap elnökének húszéves fia két lakást is vásárolhatott Pozsony belvárosában akkor, amikor az apja újonnan alapított cégektől vett védőfelszereléseket az állam számára.

Kajetán Kičura, az Állami Tartalékalap igazgatójának 20 éves fia két lakást is vásárolt Pozsony belvárosában, jelzáloghitel nélkül – számolt be róla elsőnként a Sme.

Az 1999-ben született Krištof Kajetán Kičura nevére az egyik lakás március 17-én, a másik 18-án került. A vásárlási szerződést legkésőbb március 12-én írták alá. A tulajdonlapokon nincs feltüntetve zálogjog, így a fiú minden bizonnyal hitel nélkül vásárolta az ingatlanokat. Egy-egy lakás a pozsonyi Óvárosban több százezer euróba kerül.

Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök a hétfői kormányülésen felkéri a gazdasági minisztert, hogy indítványozza Kičura menesztését. Utóbbi nem élvezi az új kormány bizalmát. Matovič szerint a tartalékalap elnöke gazdasági kárt okozott, emellett a közérdeket és a lakosság egészségét is veszélyeztette.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?