Késnek a kisebbségi kulturális támogatások

Kisebbségi Kulturális Alap kultminor
Pozsony |

A koronavírus-járvány miatt késni fognak a kisebbségi kulturális támogatások. A szerződések aláírására leghamarabb áprilisban lehet számítani.

Molnár Norbert, a Kisebbségi Kulturális Alap (KKA) igazgatója kérdésünkre elmondta, korábban úgy tervezték, hogy március második, harmadik hetében kezdik aláírni a támogatásról szóló szerződéseket a sikeres pályázókkal. „De a járvány lelassított mindent” – nyilatkozta, és hozzátette, egyelőre úgy látják, áprilisban kezdik majd aláírni a szerződéseket. 

A KKA 16 szakmai bizottsága már döntött arról, mely pályázatokat támogatják, itt már csak a szerződéskötés van hátra. A magyar művészeti tanács, a roma közművelődési tanács és a multikulturális tanács ülésére azonban még nem került sor. Az igazgató szerint arra törekednek, hogy ezek a testületek április közepéig meg tudják hozni a döntéseiket.

Molnár elmondta, az, hogy az áprilisi időpontot tartani tudják-e, a kormány járvánnyal kapcsolatos intézkedéseitől, a KKA hivatalának működésétől, de a folyamatban részt vevő Gazdasági Versenyhivataltól is függ. Az utóbbinak jóvá kell hagynia az alap új támogatási mintáit. Ugyancsak gondot okoz, hogy a KKA iktatója zárva van. Az alapnak küldött dokumentumokat postán tudják fogadni. 

Arról is beszélt, egyelőre nem számolnak azzal, hogy a 2020-ban megítélt pályázatok elköltési időszakát meghosszabbítanák, így ez továbbra is 2020. december 31-e marad. „Nem zárjuk ki azonban a hosszabbítást sem” – tette hozzá.

A 2019-ben megítélt pályázati támogatásoknál, amelyek lezárási határideje 2020. március vége, a kedvezményezett egy emailban kérheti a határidő június 30-áig való meghosszabbítását. Ez azokat a pályázókat érinti, akiknek a tavalyi évben elnyert támogatást 2019. augusztus 1-je után fizették ki.

Molnár Norbert igazgató arra kérte a pályázókat, kövessék figyelemmel a KKA honlapját és Facebook-oldalát, ahol igyekeznek egyebek mellett a határidőkre vonatkozó friss információkat is közölni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?