Tolvajokat fogtak a Notre-Dame katedrálisban

Notre-Dame

Tolvajokat fogtak a felújítás alatt álló párizsi Notre-Dame székesegyházban. A két férfi, akiket a rendőrök letartóztattak, köveket akartak lopni.

A The Parisien című napilap vasárnap jelentette, hogy a biztonsági őrök két ittas férfit találtak a napokban a katedrálisban, amely tavaly áprilisban rongálódott meg súlyosan a tetőszerkezetében kiütött tűz miatt.

A lap szerint az építési területre behatoló férfiakat kedden egy vitorlavászon alatt találták meg az őrök. A tolvajok köveket akartak lopni a templomból, hogy eladják azokat.

Andre Finot, a katedrális szóvivője elmondta, hogy már a feketepiacon árulják a több mint 800 éves gótikus székesegyház köveit. Az interneten pedig sok hamisítvány is feltűnt.

A pusztító tűzvész utáni helyreállítási munkálatokat hétfőn állították le a Notre-Dame székesegyházban a koronavírus-járvány terjedése miatt. Ezt megelőzően naponta mintegy száz munkás dolgozott a templomban.

A munkával azért álltak le, mert a meglévő fertőtlenítési lehetőségek nem garantálták az építkezésen dolgozók biztonságát.

A megerősítési munkákat az eredeti tervek szerint az első félév végén fejezték volna be. Rövidesen kezdődött volna a munkák legkényesebb szakasza, a tűzvész előtt a székesegyház köré emelt állványzat lebontása.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?