41 új koronavírus-fertőzött Szlovákiában

koronavírus
Pozsony |

Szombat kora estig 41 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak Szlovákiában. Az ismert fertőzöttek száma így 178-ra nőtt – tájékoztatott Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő az újonnan kinevezett kormány első ülését követően. Szombaton 450 tesztet végeztek el.

A kormányfő továbbá felszólította a 65 év felettieket, hogy kétszer is fontolják meg, mielőtt elhagyják lakhelyüket.

„Meg szeretnénk őket kérni, hogy maradjanak otthon. Ne menjenek ki, ha nem muszáj”

– hangsúlyozta Matovič, egyúttal felszólítva az önkormányzatokat, segítsék nyugdíjasaikat.

A frissen kinevezett miniszterelnök elmondta, már szombaton délután arra kérték a koronavírus-járvány miatt felállt válságstábot, részletesen tájékoztassák az aktuális krízishelyzetről az új kabinetet. A kormányülés után bejelentett sajtótájékoztató közel egy és fél órás késéssel kezdődött.

„Sok fontos információról szereztünk tudomást, amelyről eddig nem tudtunk”

– indokolta a csúszást Matovič. A kormány első döntései között szerepel, hogy holnap, azaz vasárnap reggel 8 órára a kormányfő találkozót kért az Állami Tartalékalap igazgatójától.

„Meg akarom tudni, milyen módon járt el az Állami Tartalékalap az egészségügyi védőfelszerelés beszerzése során”

– mondta Matovič. A sajtóban megjelent információkra hivatkozva arról beszélt, az intézmény valószínűleg nem reagált időben, túl későn és túl drágán rendelték meg a védőfelszerelést. Hozzátette, már január 28-án megérkezhetett a védőfelszerelés beszerzésére vonatkozó kérvény. Az orvosok és az egészségügyi nővérek azonban nagyrészt még most is várnak a felszerelésre. Matovič elmondta, hogy a minisztériumokban vasárnap is dolgozni fognak.

„Hétfőn reggel pedig minden tárcánál ülésezni fog a válságstáb, utána a központi válságstábot is összehívjuk, délután kettőkor pedig kormányülést tartunk”

– mondta a kormányfő, és hozzátette, olyan döntéseket akarnak hozni, amelyek megfékezik a járvány terjedését. Részletesebb információkat Matovič a hétfői kormányülés után ígért.

(czg, online)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?