Koronavírus – Svájcban egy nap alatt 1200-zal nőtt a fertőzöttek száma

koronavírus

Svájcban egy nap alatt 1200-zal nőtt a koronavírus-járvány fertőzöttjeinek száma szombatra, Portugáliában 200 új megbetegedés történt, Finnországban meghalt az első beteg.

Svájcban mostanáig összesen 6100 fertőzöttet azonosítottak, vagyis az új esetek 25 százalékos drámai növekedést jelentenek az előző napi adathoz képest. A halottak száma 56-ra emelkedett – közölte az egészségügy-minisztérium.

A svájci esetek többségét, egy nap alatt 918 fertőzést és 28 halálos áldozatot, az Olaszországgal határos Ticino kanton kórházaiból jelentettek – mondta Daniel Koch, a szövetségi egészségügyi hivatal járványos betegségek főosztályának vezetője.

Koch szerint egyelőre még elegendő kórházi ágy van a betegek ellátásához. A svájci hadsereg 60 újabb lélegeztető gépet szállított Ticinóba.

Berni sajtótájékoztatóján Koch elmondta, hogy a fertőzések 25 százalékos országos emelkedésén nincs mit csodálkozni, Svájcban ugyanis csak ezen a héten szigorították meg a gyülekezési korlátozásokat. Nyilvános összejövetelen azóta egyszerre csak öt ember vehet részt, egymástól 2 méter távolságot tartva, a rendelkezés megsértőit 100 svájci frank pénzbírsággal sújtják.

Portugáliában az elmúlt 24 órában duplájára nőtt a halálesetek száma és elérte a 12-t – közölték az egészségügyi hatóságok. Ezen kívül 200 új megbetegedést regisztráltak, így az összes fertőzött száma 1280-ra nőtt.

Portugália szerdán hirdetett ki szükségállapotot 15 napra.

Finnországban bejelentették az első koronavírusos halálesetet, az áldozat pénteken halt bele a COVID-19 fertőzésbe.

A finn egészségügyi és népjóléti intézet (THL) csak annyit közölt a betegről, hogy idős volt, és Helsinki térségében lakott.

Sauli Niinisto finn elnök üzenetben fejezte ki részvétét az áldozat hozzátartozóinak és barátainak, amelyben rámutatott, hogy „a koronavírus-járvány most lép a következő, súlyosabb szakaszába Finnországban”.

A finn hatóságok szombatig 521 fertőzött esetet tartottak számon.

Sanna Marin kormányfő múlt hétfőn hirdetett ki szükségállapotot, amelynek értelmében lezárták a határokat a külföldiek előtt és megtiltották a tíz fősnél nagyobb összejöveteleket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?