Már nem terjednek a koronavírussal kapcsolatos rémhírek

álhír

Megszűnt a koronavírussal kapcsolatos rémhírek terjedése. Az ilyen álhírek korábban ezrével jelentek meg - tájékoztatta a TASR hírügynökséget Denisa Bárdyová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

„Ha összehasonlítjuk a mostani helyzetet a koronavírus kitörése utáni első napokkal, amikor naponta több ezer rémhírt lehetett olvasni, akkor elmondható, hogy most viszonylag nyugalom van" - mondta a szóvivő.

Elmondta, a legtöbben a „garantáltan hatásos” tanácsok és tippek a COVID-19 kezelésére című hírt és más „abszurd” információkat osztottak meg. Ugyanakkor a rendőrség közzétette a külügy- és a védelmi minisztérium ezzel kapcsolatos álláspontját.

A rendőrség köszönetet mond mindenkinek, aki felívta a hatóság figyelmét a hamis információk terjedésére. „Ebben a rendkívüli helyzetben nem lehet minden állampolgár kérdésére külön válaszolni, de minden egyes esetet megvizsgálunk. Az utóbbi néhány órában nem láttunk újabb, tömegesen terjesztett félreérthető információkat" - mondta Bárdyová.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?