Párkány: felújítják a központi buszmegálló környékét

buszmegallo
Párkány |

Párkány városa több szakaszban újítja fel a Kertalja utat, az első fázisban a központi buszmegálló környékét és az ottani, Tűzoltó utcai útkereszteződést teszik rendbe. Lesz új járda, taxis megálló és kerékpárút is.

A Nánai úti új körforgalomnál kezdődő, a Vadas fürdő parkolói mellett húzódó és a központi buszmegállónál a Tűzoltó utcai kereszteződésbe torkolló bekötőút, azaz a Kertekalja út évek óta borzalmas műszaki állapotban van, ezért ezt a szakaszt Párkány városa fokozatosan újítja fel. Először a központi buszmegálló közvetlen környékét teszik rendbe és az útkereszteződést korszerűsítik. Elbontják a régi betonkerítést, kiszélesítik az utat és a Tűzoltó utcai kerékpárutat a Vadas irányában rákötik a Kertekalja útra. „A közel 65 méter hosszú útszakasz mellett gyalogos járda, kerékpáros út és taxis megálló is része a kivitelezésnek. A felújított útszakaszt júniusban szeretnénk átadni“ – tájékoztatott a munkálatokról Eugen Szabó polgármester. Minderre az önkormányzat 90 ezer eurót hagyott jóvá az idei költségvetésben.

Tehát nem az egész bekötőutat teszik most rendbe, mert az nagyon sok pénzbe kerülne, a parkoló előtti szakaszra csak később kerül sor. De az út burkolatát a Vadassal együttműködve átmeneti megoldásként részben már most felújítják - és ezt április-májusban szeretnék elvégezni.

Egy további fázisban pedig a teljes bekötőutat korszerűsítik majd, és a körforgalomtól egészen a buszpályaudvarig kerékpárúttal kötik össze a Nánai úti és a Tűzoltó utcai bicikliutakat is. A most kezdődött felújítási munkák miatt március 17-től lezárták a Kertekalja utat, az autósok, gyalogosok, kerképárosok a Nánai út – Bekötő út – Sobieski utca vagy Fő utca – Szent István utca – Bem József utca – Széchenyi utca – Sobieski utca – vonalán közlekedhetnek. A munkálatok május végéig tartanak, a cél a gördülékenyebb forgalom és a közlekedésbiztonság erősítése.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?