Június végéig lehet adózni

Kassán már több ezren leadták az adóbevallást
Pozsony |

A koronavírus-járvány miatt az összes szlovákiai adózónak, vagyis a cégeknek, vállalkozóknak és a magánszemélyeknek is a szokásos március végi határidő helyett idén június 30-ra tolják ki a jövedelemadó-bevallás határidejét. Akik addig bevallják és befizetik az adójukat, azoknak semmilyen büntetésre nem kell számítaniuk. 

Az ezzel kapcsolatos kormányrendeletet a leköszönő Pellegrini-kabinet szerdai ülésén fogadták el. Az adózás határidejének a kitolását az adózóknak nem kell külön igényelniük, ez automatikusan lép életbe. Ladislav Kamenický pénzügyminiszter szerint szeretnék elérni, hogy a most elfogadott lépés teljesen jogszerű legyen, ezért a most felálló parlamentnek el kell majd fogadnia az úgynevezett lex korona jogszabályt, a szaktárca azonban már előkészítette az erről szóló anyagot.

„Mindent úgy akarunk elkészíteni, hogy utódainknak a lehető legkevesebb munkájuk legyen” – mondta a miniszter. A pénzügyminisztérium az új kormánynak már előkészített egy javaslatot a vállalkozók hitelezésére is, amivel segítenének nekik áthidalni a jelenlegi nehéz időszakot. Az 1 és 10 millió euró közötti, államilag támogatott kölcsönökhöz a vállalkozók kamatmentesen juthatnának hozzá.

(mi, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?