Matovič: Hétfőtől állandóan ülésezni fog a válságstáb

Igor Matovič (OĽaNO)
Pozsony |

Hétfőtől, március 23-tól szünet nélkül fog ülésezni a válságstáb, amelynek legfőbb feladata az új típusú koronavírus miatt kialakult helyzet kezelése lesz. Ezt a szerdai sajtótájékoztatóján jelentette ki Igor Matovič, az OĽaNO elnöke és leendő kormányfő, miután bemutatta az új kormányt. Veronika Remišová, a Za ľudí alelnöke hozzátette: a válságot két hónap alatt le akarják küzdeni.

Az kell, hogy a válságstáb nonstop ülésezzen, és kövessen minden egyes lépést és intézkedést, azokat is, amelyeket a környező országokban fogadnak el” – közölte Matovič. Hozzátette: a kulcsfontosságú tárcák most a belügy és az egészségügy lesznek, együttműködve a gazdasági minisztériummal. Richard Sulík, az SaS elnöke és leendő gazdasági miniszter több tíz intézkedést készít elő az új típusú koronavírus okozta válság gazdasági következményeinek azonnali enyhítésére.

Remišová, aki az új kormányban a befektetésekért és régiófejlesztésért felelős miniszterelnök-helyettesi posztot fogja betölteni, indítványozni fogja, hogy az uniós támogatásokat a lehető legrugalmasabban használhassák fel, és azokat például egészségügyi segédeszközök vásárlására, a kórházak megsegítésére, illetve a kis és közepes vállalkozók támogatására fordíthassák, a gazdasági helyzet stabilizálása végett.

Keddről (március 17.) szerdára virradó éjszaka Szlovákiában nyolc új páciensnél mutatták ki a COVID-19 megbetegedést. Az új típusú koronavírussal megfertőződött betegek száma így 105-re nőtt. A negatív minták száma 1886. Ezt Peter Pellegrini (Smer-SD) leköszönő kormányfő jelentette be a szerdai kormányülés előtt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?