Kívánságkosár és közös taps a Csallóközben

dunaszerdahely városháza
Csallóköznádasd/ Dunaszerdahely |

Csallóköznádasdon kívánságműsort indítottak, a községi hangosbemondón sugárzott zenével vidítanák fel a lakosokat. Dunaszerdahelyen tapssal köszönik meg az ellátók munkáját.

A dunaszerdahelyi járásbeli faluban, Csallóköznádasdon szerdán és pénteken 16.30-tól egy órán keresztül zenés kívánságkosarat sugároznak a községi hangosbemondóból. „Inspirált az, ahogy az olaszok énekeltek a balkonokon. Nálunk ez nem megoldható, helyette megpróbáljuk így felvidítani az embereket, akik a kertben dolgoznak, szépítgetik a portájukat. Állandóan a koronavírusról szóló hírekkel szembesülünk, így mégis kicsit javíthatjuk a lakosok hangulatát. Elég kinyitni az ablakot és máris jobb kedvünk lehet a zenétől” - nyilatkozta Bóna Zsuzsanna polgármester. Elmondta, hogy eddig tizenhat kérés érkezett, születésnapját ünneplő kisgyereket is köszöntenek, és magyar klasszikusokat is kértek a lakosok. Csallóköznádasdon szinte elsőként kezdtek szájvédő maszkokat varrni az önkéntesek. „Lassan mindenkinek lesz a faluban, a bolti eladóknak speciális maszkot készítettek az ügyes varrónők, hogy ne csússzon le. Dunaszerdahelyen is sokan kértek tőlünk, segítünk, ahogy tudunk” - folytatta Bóna Zsuzsanna. Arra a kérdésre, hogy honnan jönnek az ilyen, közösségformáló ötletek, ezt felelte: „A jó Isten megsegít”.

Dunaszerdahelyen péntek este 8-kor egy közös tapssal köszönik meg az orvosok, mentősök, nővérkék, patikusok, önkéntesek, tűzoltók, rendőrök, eladók és postások munkáját, illetve mindazokét, akik segítenek a koronavírus elleni harcban. „Tapsoljunk Dunaszerdahelyen mindazoknak, akik segítenek ezekben a nehéz időkben” - olvasható közösségi portálon szerveződő kezdeményezés felhívásában, amelyre délelőtt közel ezerötszáz felhasználó reagált.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?