Lučanský: A kötelező karantént ne tévesszük össze egy háromcsillagos szállodával

bős karantén
Bős |

A kötelező karantént ne tévesszük össze egy háromcsillagos szállodában való üdüléssel. Ezt Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány jelentette ki azután, hogy kedden meglátogatta a bősi karanténközpontot. Itt azokat a külföldről hazaérkező lakosokat helyezték el, akik otthoni környezetben nem abszolválhatják a kötelező, 14 napos karantént. A rendőrfőnök mindenkitől türelmet kért.

„Azért jöttem ide, hogy ellenőrizzem, hogy vannak az emberek, milyen gondokkal küzdenek, és milyen megoldást tudunk biztosítani számukra” – tájékoztatott Lučanský a közösségi hálón közzétett videójában. Elmondása szerint többen támogatásukról biztosították őt, de találkozott elégedetlen állampolgárokkal is. „Ez csak a kezdet. Az első két-három nap még elviselhető, de aztán jön a kabinláz. Igyekszünk kellemesebbé tenni nekik az itt töltött időt. Ivóvizet, ásványvizet, takarókat biztosítunk. Többen panaszkodtak, hogy hideg van, még nem működik teljes hőfokon a fűtőrendszer” – magyarázta Lučanský. A bentlakók naponta háromszor meleg ételt kapnak.

A bősi karanténközpontban elhelyezett lakosok közül többen is rákérdeztek, hogy miért laknak négyen-öten is egy szobában. Lučanský szerint takarékoskodni kell a férőhelyekkel. „Nem téveszthetik össze a kötelező karantént egy háromcsillagos szállodával” – jegyezte meg. Az emberektől türelmet és fegyelmezettséget kért.

A bősi karanténközpontban, amely szombaton nyitotta meg a kapuit, hétfő estig 155 állampolgárt helyeztek el. Megérkezése után minden ügyfélnek elektronikusan kell regisztrálnia, ez az illetékes szervek állandó, online tájékoztatása miatt fontos. A karanténközpontban ingyenesen biztosítanak szállást az ügyfeleknek, az étkezésért napi 13 eurót kell fizetni. Bővebb tájékoztatást a 112-es segélyhívószámon nyújtanak.

Az új típusú koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében a kormány több intézkedést is hozott, ezek egyike, hogy minden külföldről hazatérő állampolgárnak 14 napra karanténba kell vonulnia. A belügyi tárca azoknak biztosít szállást a karanténközpontban, akik nem maradhatnak otthoni karanténban, illetve akik állami segítséggel, nagyobb csoportokban térnek haza. Számukra fokozatosan megnyitják a tárca tulajdonában lévő dóvali (Donovaly) és szentiváni (Liptovský Ján) rekreációs objektumokat is. Ha ezek az épületek megtelnének, igénybe vehetik a más minisztériumok tulajdonában lévő épületeket is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?