Sokan nem tartják be a posta intézkedéseit

Csak egyenként szabad bemenni a postára

Intézkedéseket vezetett be a Szlovák Posta is a koronavírus terjedésének megfékezése végett, ám nem minden lakos viselkedik felelősségteljesen.

A Szlovák Posta is felelősségteljesen áll a koronavírus miatt bevezetett intézkedésekhez, a vállalat az országos válságstáb döntései alapján korlátozza az ügyfélfogadást.

“A Szlovák Posta nemcsak az egyik legtöbb alkalmazottat foglalkoztató vállalat, de a fiókjaiban naponta több száz, akár több ezer ember is megfordulhat, ezért rendkívül fontos, hogy az alkalmazottak egészségesek maradjanak” - olvasható a vállalat közleményében.

A posta több intézkedést bevezetett. Elsősorban arra kérik ügyfeleiket, hogy ne a benti zárt térben várakozzanak, hanem vagy az épület előtt, vagy ha van az épületben előtér, akkor ott várják meg, amíg sorra kerülnek. Az egyik, Galántai járásban található postahivatalban az alkalmazottak elmondták, az emberek nagy része nem tartja be ezt az utasítást. A posta epületéből kifelé tartó három személy egyike úgy fogalmazott, “nyugodtan be lehet menni, nem lesz semmi”.

“Természetesen rendszeresen fertőtlenítünk, ahogy erre utasítást kaptunk. Az alkalmazottak szájmaszkot és kesztyűt, valamint fertőtlenítőszereket is kaptak” - tudtuk meg egy, a neve elhallgatását kérő postai hivatalnoktól.

Elmondta, bővebb információt nem adhat, csak a szóvivőnek van erre meghatalmazása. Megkeresésünkre Eva Rovenská szóvivő írásban küldött általános tájékoztatást. Ebből kiderül, hogy a Szlovák Posta az online ügyintézést részesíti előnyben, amely mobilalkalmazáson keresztül is elérhető, illetve azt tanácsolja az embereknek, hogy amennyiben nem sürgős az intézni való, várják meg, amíg rendeződik a helyzet. “Gyakoribb takarítást, fertőtlenítést és szellőztetést rendeltünk el, alkalmazottainkat, beleértve a kézbesítőket is, elláttuk a megfelelő védőeszközökkel, mint például a reszpirátor, a kesztyű és a fertőtlenítő. Ha a helyzet megköveteli, hogy valamelyik kirendeltségünket be kell zárni, vagy korlátozni kell a nyitvatartást, arról azonnal értesíteni fogjuk a lakosságot” - tájékoztatott a szóvivő. A hétvégén zárva tart a bevásárlóközpontokban található összes posta az országban.


 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?