A rendőrök Besztercebánya megyében is megkezdték a határellenőrzéseket

határátkelő
Besztercebánya megye |

A rendőrök péntek reggel megkezdték a határellenőrzéseket Besztercebánya megye területén is, a Sajószentkirály (Kráľ) – Bánréve, Sátorosbánya (Šiatorská Bukovinka) – Salgótarján, Tótgyarmat (Slovenské Ďarmoty) – Balassagyarmat közúti átkelőkön.

„Aki nem rendelkezik lakhellyel Szlovákiában, nem jut át a határon. A 14 napos karantén mindenkire vonatkozik, aki az elmúlt napokban külföldön volt, és most tér vissza” – közölte Mária Faltániová, a Besztercebányai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője. Hozzátette: a rendőrség ellenőrizni fogja a kötelező karantén betartását, melynek megszegése esetén 1659 euró összegű bírság, vagy súlyos esetben akár tíz év börtönbüntetés is kiszabható.

Péntek délelőtt még néhány kisebb határátkelő is járható volt. A TASR munkatársai a Sajólénártfalva (Lenartovce) – Bánréve közötti határátkelőnél azt látták, hogy több tucatnyi autó ellenőrzés nélkül hajt át.

Faltániová a reakciójában kifejtette, hogy péntek délután betonakadállyal torlaszolják el a szóban forgó átkelőt. A mai naptól kezdve fokozatosan lezárják a megye többi kisebb határátkelőjét is, konkrétan a petőpusztai (Peťov), kalondai (Kalonda), tajti (Tachty) átkelőket.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?