Szükségállapotot hirdetett Bulgária, tegnap 14-en szöktek ki a karanténból

koronavírus

Egyhangúlag megszavazta pénteken Bulgária parlamentje a szükségállapot bevezetését április 13-ig a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében.

Bojko Boriszov miniszterelnök a rendelkezések betartására szólított fel mindenkit, hozzátéve, hogy a vészhelyzetre a karanténból megszökött emberek miatt van szükség, mert csak csütörtökön 14-en hagyták el azt engedély nélkül.

A miniszterelnök leszögezte azt is, hogy kormánya felül fogja vizsgálni a 2020-as költségvetést, és költségátcsoportosítást hajt végre az egészségügy részére.

A kelet-európai országban a járvány első halálos áldozatáról szerdán adtak hírt, csütörtökön pedig a regisztrált fertőzöttek száma 7-ről 23-ra nőtt.

A szükségállapot ideje alatt a kormány utazási tilalmat rendelhet el a járvány által különösen sújtott térségekbe, illetve megtilthatja a belépést az onnan érkezőknek.

Bulgária korábban már 250 főben határozta meg a nagyobb összejövetelek felső határát, a kormány pedig arra kérte a vállalatokat, hogy amennyiben lehetséges, tegyék lehetővé dolgozóik számára az otthoni munkavégzést.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?