Galántán bezárják az óvodákat és az alapiskolákat is

gyerekek óvoda illusztráció
Galánta |

A középiskolák után az óvodákat és az alapiskolákat is bezárják a járási székhelyen, illetve korlátozzák a városházán az ügyfélfogadást a koronavírus miatt.

A Közegészségügyi Hivatal határozata alapján hétfőn délután (március 9.) hívta össze a polgármester a válságstábot a Városi Hivatalban, hogy értékeljék a már bevezetett intézkedéseket a koronavírus megfékezése érdekében. A döntés alapján egyelőre március 23-ig törölték a Városi Művelődési Központ és a sportlétesítmények rendezvényeit Galántán. Továbbra is tilos a látogatás visszavonásig a Szent Lukács kórházban és a városban működő nyugdíjas otthonokban. A Városi Hivatalban a következőképpen korlátozták az ügyfélfogadást: hétfő: 8:00-15:30, szerda: 8:00-16:30, péntek: 8:00-14:00, ebédszünet: 11:30-12:30. Hitelesítés csak hétfőn és szerdán van. A hivatal arra kéri a lakosokat, hogy lehetőség szerint telefonon vagy elektronikusan intézzék ügyeiket. Március 11-től 16-ig zárva lesznek a város óvodái, alapiskolái, valamint a Joseph Haydn Művészeti Alapiskola és a Spektrum Szabadidőközpont is. “A város vezetésének tudomása van arról, hogy az óvodák, az alapiskolák, a művészeti alapiskola és a szabadidőközpont tanulói vagy azok családtagjai közvetetten kapcsolatba kerültek az új COVID-19 vírussal” - olvasható Galánta polgármestere, Peter Paška Facebook-bejegyzésében. A város vezetése, a helyi válságstáb tagjai és az érintett oktatási intézmények igazgatói közös megegyezése alapján négy nap igazgató szabadot rendelnek el a felsorolt intézményekben. A Bysprav társaság fertőtleníti a fenntartásába tartozó lakótömbök közös helyiségeit. A polgármester felszólította a városban található áruházak, boltok vezetőit és a Szlovák Autóbusz Társaság vezetőjét az üzlethelyiségek, illetve az autóbuszok napi fertőtlenítésére. A további intézkedésekről folyamatosan értesítik a lakosságot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?