5 tipp március 15-ére

március 15

Március 15-én az 1848–49-es szabadságharcra emlékezünk. Sokan nem tudják, hogy miként tegyék ezt, leginkább azoknak adunk most tippeket.

1. Irány a megemlékezés

Ha van a közelünkben valamilyen megemlékezés, akkor menjünk el. Ha nem tetszik, amit ott hallunk, legalább lesz miről beszélni a klubban. Ha meg egyetértünk minden szavával, akkor jó, hogy élőben hallottuk. Akik nem tudnak ilyen megemlékezésre elmenni, mert mondjuk, nem rendeznek a közelben, azoknak sem kell feladniuk. A televízió biztosan közvetít majd jó néhány beszédet. Aztán azokkal is lehet majd egyet nem érteni vagy helyeslően bólogatni.

2. Menjünk templomba

Ha már úgyis vasárnapra esik 2020-ban március 15-e, akkor mindenképp menjünk el templomba. Igaz, nem csak ilyenkor ajánlatos, de most semmiképp se hagyjuk ki, és adjunk hálát azért, hogy most nincs forradalom. Mert nem is tudjuk, milyen szerencsések vagyunk, hogy ilyen hosszú ideje nincs már vérengzés.

3. Készítsünk kokárdát

Ki mondta, hogy csak a gyerekek csinálhatnak kokárdát az iskolában? A felnőttek is előkaphatják a színes papírt, ollót, ragasztót, és gyárthatnak piros-fehér-zöld kitűzőt az egész családnak, a szomszédoknak, a barátoknak. Akik meg nagyobb kihívásra vágynak, azok horgoljanak, kössenek, varrjanak, fűzzenek gyöngyből, vagy süssenek kokárda alakú süteményt – aki erre vállalkozik, az mindenképp küldjön nekünk róla fotót!

4. Olvassunk Petőfit

Délutánra a legjobb olvasnivaló a Petőfi-összes. A nagy forradalmi versek után olvassunk bele szerelmes verseibe is, és keressünk közöttük olyanokat, amelyeket nem ismerünk. Ha szeretnénk a memóriánkat is élesíteni, tanuljunk meg párat. Barátainkat aztán meglephetjük azzal, hogy egy beszélgetés közepén átszellemülten szavalni kezdünk. Hát mi ez, ha nem egy belevaló, forradalmi cselekedet?

5. Nézzük meg a Kossuthkiflit

A 2013–2015-ben készült filmsorozat bár nem a legfrissebb darab, aktuális, és bármikor újranézhető. Hat részből áll, így akár egy hétig is emlékezhetünk a magyar szabadságharcra azzal, hogy minden este megnézünk egy részt. Akik meg inkább olvasnának, azoknak ajánljuk Fehér Béla azonos című regényét. Így lesz teljes a március 15-i megemlékezés.

A teljes cikk a Vasárnap 2020/11. számában jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?