Tavaszi kézműves vásár óvintézkedésekkel

Mihalovics Zsuzsa alkotásai
Érsekújvár |

Fertőtlenítő kendőket és egyszer használatos, eldobható kesztyűket is osztottak vasárnap a császári-királyi lovardában rendezett tavaszi kézműves vásárban.

Hetven árus jelentkezett a húsvétváró rendezvényre. Hozlár Katalin a városi hivatal kulturális osztályának vezetője elmondta, első alkalommal nyitottak tavaszváró kézműves vásárt a lovardában, és sajnálatosnak tartja, hogy éppen ilyen nehéz időszakra esett. „Az első téli ünnepváró kézműves vásár sikerén felbuzdulva, melyre csaknem nyolcvan árus érkezett az ország minden tájáról, ismét ingyenes rendezvénnyel lepte meg a város a lakosokat. A fertőzésveszély miatt azonban úgy döntöttünk, hogy elmarad a városi iskolák kulturális műsora” – mondta Hozlár Katalin. Rendkívül gazdag kínálattal várták az árusok a látogatókat, hímes tojásokat, húsvéti ajtódíszeket, természetes anyagokból készült tavaszi lakáskiegészítőket hoztak. Akadtak kézművesek, akik a helyszínen bemutatót tartottak, hogy a vendégek megismerkedjenek az alkotás folyamatával. Mihalovics Zsuzsanna az érsekújvári Czuczor Gergely Alapiskola nevelőnője textilszobrászként mutatkozott be a vásárban, képeket, szobrokat, vázákat, különféle kerti és lakásdíszeket kínált. „Négy és fél éve foglalkozom textilképek és szobrok készítésével. Időigényes technikáról van szó, több fázisból áll az alkotómunka. A kiválasztott textilt speciális ragasztóba mártom, majd tetszés szerint formálom. Miután megszáradt, festem, díszítem. Tavaly hét kiállításom volt, idén a szülőfalumban Udvardon mutatkoztam be, jelenleg Léván van kiállításom március végéig. Elvégeztem a lektorképzést, idén a tanfolyamokra szeretnék fókuszálni. Udvard után Dunaszerdahelyen és Tardoskedden is tartok tanfolyamot, a legközelebbi kiállításom Vértesszőlősön lesz” – mondta Mihalovics Zsuzsanna. Az udvardi családi ház kertjébe egy eredeti tündérlakot készített a textilszobrász. A tizenegy éves érsekújvári Harcsa Linda saját készítésű, mohából, fából és más természetes anyagból készített képeket árult, valamint ugyancsak saját készítésű, különböző illatú díszes szappanokat.

A vártnál valamivel kevesebben látogattak el vasárnap a lovardába, és a vásárban találkozó ismerősök kerülték üdvözléskor, búcsúzáskor a baráti ölelést és a kézfogást.

Az egyik legifjabb árus
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?