Csapatfogyatkozás a Csallóközben és Mátyusföldön

foci
Nagymagyar/Vezekény |

A hosszúra nyúlt téli szünet után a futballhívek nagy örömére a hét végén folytatódik a pontvadászat az alacsonyabb osztályú focibajnokságokban.

Az előző évek forgatókönyvéhez hasonlóan ezúttal is tapasztaltunk csapatfogyatkozást. A Csallóközben a nagymagyari FC Roma együttese, Mátyusföldön pedig a Vezekény alakulata lépett ki féltávnál a bajnokságból. A nagymagyariak a dunaszerdahelyi területi bajnokság VII. liga északi csoportjának, a vezekényiek pedig a galántai területi bajnokság VI. ligájának intettek búcsút.

A felső-csallóköziek az őszi idény 12. fordulójában kerültek rivaldafénybe. Mint az köztudott, tömegverekedésbe torkollott a VII. liga északi csoportjának 12. fordulójában zajló Roma Nagymagyar–Nagyszarva bajnoki párharc. Az irányító szövetség az egyénekre kirótt eltiltások mellett, a csapatot 12 hónapra feltételesen kizárta a bajnokságból, és pénzbüntetéssel is sújtotta a klubot. A 13. és a 14. fordulóban már nem léptek pályára a nagymagyariak, akik a téli holt idényben bejelentették, hogy tavasszal már nem állnak rajthoz. „Ősszel és télen több ízben telefonon és személyesen is konzultáltunk a nagymagyariakkal, akik három héttel ezelőtt bejelentették, hogy kilépnek a bajnokságból. Természetesen az őszi idény végén történtekért, valamint az idény közbeni kilépésért a versenyszabályok értelmében pénzbüntetés is jár. A távozó csapat tisztségviselői arról biztosítottak bennünket, hogy eleget tesznek kötelezettségüknek, s az összeget befizetik a szövetség kasszájába” – nyilatkozta a történtekről Földes Richárd, a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség sporttechnikai bizottságának az elnöke. Szerettük volna megtudni a nagymagyariaktól, hogy mi áll döntésük hátterében. „Köszönöm a lehetőséget, de nem kívánok élni vele” – fogalmazott érdeklődésünkre lakonikusan Roland Rigo klubelnök. 

„Nálunk is foghíjassá vált a mezőny, a vezekényiek kollektívája tavasszal nem folytatja szereplését a VI. ligában” – erősítette meg információnkat Milan Horňáček, a Galántai Területi Futballszövetség sporttechnikai bizottságának elnöke. „A játékosmizériára való tekintettel nem folytatjuk. A télen alig maradt hadra fogható futballistánk. Néhányan sérülés miatt dőltek ki a sorból, többen a szomszédos településeket képviselő klubokhoz igazoltak. Olyanok is akadtak, akik bejelentették, hogy befejezik a pályafutásukat. Három ízben is megpróbáltam a hiányzókat új szerzeményekkel helyettesíteni. Amikor már összeállt a keret, akkor az edző személyét kifogásolták. Új edzőt is hoztam, de ez sem javított a helyzeten. A végére csupán hatan maradtak. Ekkor nem maradt más választásom, bejelentettem, hogy kilépünk a bajnokságból. Egyébként betegség gyötör, nem tudtam teljes erőbedobással ellátni teendőimet. Az ifijeinkben látom a jövő zálogát. Remélem a közeljövőben ismét lesz felnőttfoci nálunk” – tájékoztatott a problémákról, bizakodott Panyik György, a vezekényiek klubelnöke.

Természetesen mindkét klub esetében az illetékesek a távozó alakulat őszi idényben elért eredményeit törölték. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?