Melyik masszázst válasszuk?

A gyógyító thai masszázs

masszázs célja lehet a stressz csökkentése, ellazítás vagy a gyógyulási folyamat felgyorsítása. Többféle technika közül választhatunk.

A Kelet-Kínában, Japánban és Thaiföldön kialakult maszszázstechnikák a testen átáramló, életadó energiákat helyezik a középpontba. Filozófiájuk szerint a szabadon áramló energia biztosítja a jó egészséget, valamint a szervek megfelelő működését. Ha az energia áramlása valamilyen okból akadályba ütközik, a felborult egyensúly betegséghez vezet.
Az alábbiakban a maszszázsterápiák néhány közös vonását ismertetjük.

SVÉD 
MASSZÁZS

A közvetlenül a bőrre alkalmazott svéd masszázsnál a felszíni izomréteget érintő alkalmazása során oxigén áramlik az izmokba és szövetekbe. Kiváló nyugtató és lazító hatása van, a megerőltetett vagy sérült izmok helyreállítására is alkalmas.
Fontos, hogy ezt a maszszázsformát csak erre kiképzett szakember alkalmazza.

MÉLY SZÖVETI 
MASSZÁZS

A mélyebben fekvő izomrostok elsimítására alkalmazott, meglehetősen intenzív masszázs, elsősorban az erősen kötött izmok lazítására. Sikerrel végeznek vele testtartáskorrekciót is, mert a hátizmokat meg lehet tanítani, hogy ne húzódjanak össze. A masszázs után pár napig érzékenyek lehetnek az izmok. Egyik formája a sportmasszázs, ez elsősorban a sérült vagy erősítést igénylő területre összpontosít, megelőzésre is alkalmas.

MELEG KÖVES 
MASSZÁZS

masszázs finom, kímélő formája, a nem túl forró köveket a kezelő a test megfelelő pontjaira vagy az akupresszúrás pontokra helyezi. Igen relaxáló maszszázsforma.

REFLEXOLÓGIA

Bár valójában nem maszszázs, sok gyógyfürdő és spa ennél a szolgáltatásnál kínálja. A reflexológia valójában talp- és tenyérmasszázs, a tan szerint valamennyi belső szervnek megvan a megfelelő pontja a tenyéren és a talpon, így diagnosztikai célra is alkalmazzák.

SIACU 
MASSZÁZS

Szó szerint ujjmasszázst jelent, és vegyülnek benne a hagyományos kínai és japán medicina elemei. A beteg felöltözve, a földön fekszik, és a masszőr az ujjával nyomást gyakorol bizonyos akupresszúrás pontokra. Érzelmek levezetésére is alkalmazzák, a kezelést gyakran követi nevetés vagy sírás.

THAI 
MASSZÁZS

Hasonló a siacuhoz, ha a beteg itt is felöltözve, egy szőnyegen fekszik. A hagyományos kínai orvoslás alapelvére épül, amennyiben az energiák egyensúlya a cél, de nem ugyanazokat az energiavonalakat követi, hanem saját térképet használ, továbbá ötvözi az akupresszúra, a reflexológia és a hatha jóga elemeit.

Sok kezelés többre képes, mint a stressz csökkentése. Ezek a módszerek enyhíthetnek a hát- és fejfájáson, az ízületi gyulladáson, daganatos betegségek tünetein és a kezelés mellékhatásain, a depresszión és a szorongáson. A megfelelő módszer kiválasztásához azonban mindig kérje szakember tanácsát is.

(health.com)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?