A csokoládé, ahogy még nem ismerjük…

ZAX

Varga Ferenc, a komáromi Decart építészeti iroda tulajdonosának neve nem ismeretlen az építészeti-designer szakmában, hiszen számos középületet és annak egyedi belső elrendezését álmodta, és valósította meg. Feleségével, Zsuzsával a világot bejárták, hogy ott legyenek mindenütt, ahol a stílus születik…

A látottakat aztán itthon realizálta munkájában. Az utak során természetesen nem maradhattak ki a gasztronómiai élvezetek sem, amiből mindkettőjüknek kifinomult az ízlése. Nem csoda tehát, hogy amikor megszületett a „csokoládégyár” ötlete, úgy döntöttek, hogy csakis a legkiválóbb alapanyagokokkal fognak dolgozni, hogy valóban prémiumkategóriás édességet kínáljanak itthon. Így egy tábla csokoládéban a világ egy-egy szeletébe kóstolhatunk bele. A kivitelezésről pedig már nem is beszélve. „A kézzel készített ZAX olyan, mint egy műalkotás. Egyedi festése miatt váratlanul újszerű, szinte nincs két egyforma darab. A ZAX nem csak megjelenésével és minőségével, hanem egyedi ízvilágával is garantálja, hogy rászolgáljon vagány, merész és stílusos jelzőkre. Kifinomult alkotás és egyedi kényeztetés az ízlelőbimbóknak” – ecseteli felesége munkáját Varga Ferenc.

De vajon hogyan jött az ötlet, hogy a közgazdász végzettségű Zsuzsa saját kezűleg kezdje készíteni a csokoládét? „Karácsonyra, illetve az ünnepekre mindig saját készítésű bonbonokkal és csokoládéval láttam el a családot és az ismerősöket. Hatalmas volt a sikere, így eldöntöttem, hogy elvégzek néhány chocolatier tanfolyamot, tovább képzem magam. Igazi szenvedéllyé vált számomra az édesség formálása, és ma már szinte teljesen lefoglal ez a munka” – teszi hozzá Varga Zsuzsa.

A ZAX egyik különlegessége például a Zsutella, ami a világhírű mogyorókrém gourmet változata. A felesége munkájának menedzselését felvállaló Varga Ferenc nem enged az eddigi elképzeléseikből, nem csak az épületek, belső terek tervezésében, a csokoládéiparban is azok közé akarnak tartozni, akik a stílust diktálják, és nem követik. Ezért minden termékhez a legjobb alapanyagot választják, és ha kell, ezt a világ végéről is behozzák. A termékek alapja a világ egyik legkifinomultabb csokoládéja, a közel 100 éves francia Valhrona, de ezen felül az olasz Crea és Domori csokoládékat is használják. Vaníliát Madagaszkárról szállítanak, a kézzel festett alkotások pedig Pavoni márkájú színezékkel készülnek. A töltelék citrus, kókusz, karamell, kávé, gianduja, mandula, pisztácia, málna, valamint a világhírű piemonti mogyoró kombinációi.

A csokoládék a révkomáromi, dunaparti műhelyben készülnek, ahonnan Szlovákia és Magyarország piacát is könnyen el tudják látni. Itt jött létre az első márkabolt is. Mostanra azonban az ország bármely pontján akár online is elérhető a prémiumkategóriás csokoládé, amivel mindenki kifejezheti akár nőnapon is kedvesének, milyen sokat jelent számára, akár üzleti partnerének a nagyrabecsülését. De csak úgy magunknak is örömet szerezhetünk vele, és felfedezhetjük A CSOKOLÁDÉ-t, ahogy eddig még nem ismertük…

www.zaxchoco.sk

ZAX SHOP , Komárno, Nagy-Dunai Rakpart 1A

(czm)

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?