A DAC visszavágna a három évvel ezelőtti kupakiesésért

DAC

Ma (18.30) a másodosztályú Poprad csapatával csap össze a DAC a Slovnaft Cupban, a tét, hogy a sárga-kékek történelmük során nyolcad-szor jussanak be a hazai kupasorozat elődöntőjében.
 

2017-ben a kupaszezon ugyanebben a fázisában fogadták a csallóköziek a Popradot, ám a nagy mezőnyfölény ellenére a meglepetésre 0:1-es győzelmet arató vendégek örülhettek a továbbjutásnak. 


A DAC jelenlegi keretében két olyan futballista van, aki átélte azt a kiesést: a kapus, Száraz Benjamin és a panamai védő, Eric Davis. Közülük csak az utóbbi kapott lehetőséget azon a meccsen, de holnap valószínűleg mindkettőjük pályára lép. Martin Jedlička a Nagyszombat ellen begyűjtött nyolcaddöntőbeli piros lapja miatt hiányzik, rajta kívül a sérült Šimčák-Boateng-Čmelík hármassal sem számolhat Hélder Cristovao vezetőedző. 


„A Poprád bebizonyította, hogy jó csapat, hiszen ilyen messze eljutott a kupában. Bár a második vonalban szerepel, tapasztalt labdarúgókból álló, minőségi gárdája van, sokan közülük a Fortuna Ligában is futballoztak. Nem lesz tehát könnyű dolgunk, nem szabad semmit sem alábecsülni. Bízom benne, hogy jól felkészültünk az összecsapásra és kiharcoljuk a továbbjutást”– mondta Dominik Kružliak, a nagyszombatiak elleni nyolcaddöntős tizenegyespárbaj első sikeres sárga-kék lövője. Martin Jedlička elismerte, hogy szerencsésebb sorsolásuk van, de azt is hozzátette, hogy Poprád rendszeresen sokáig jut a kupában, így bizonyára most is a továbbjutás a céljuk. „Nekünk is hasonlóak a céljaink, a lehető legmesszebb akarunk jutni a kupában” – nyilatkozta a sportnapilapnak a hálóőr. 


Akárcsak az első öt fordulóban, a negyeddöntőt is egy győztes mérkőzésre játsszák. Döntetlen eredmény esetén nincs hosszabbítás, rögtön a tizenegyespárbaj következik. (fcdac1904.sk)
 

Érdekes

Slovan–DAC a 2. fordulóban

Azzal, hogy a múlt vasárnap a DAC 2:2-es döntetlent játszott a Zsolna csapatával az utolsó fordulótól függetlenül biztossá vált a bajnokság első három helyezettjének sorrendje (1. Slovan, 2. Žilina, 3. DAC). Így e három csapat egymás elleni meccseinek rájátszásbeli időpontjai is ismertté váltak:
2. forduló, március 21.: Slovan–DAC
3. forduló, április 4.: DAC– Žilina
6. forduló, április 25.: DAC–Slovan
7. forduló, május 2.: Žilina–DAC
A menetrendben nincsenek figyelembe véve a televíziós közvetítések, amelyek eddig nem ismertek, és az egyes mérkőzések más napon való megrendezését is jelenthetik. 

A Slovnaft Cup elődöntőjének első mérkőzését április 1-én, a visszavágókat április 15-én, a döntőt pedig május 1-én rendezik. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?