Sulík: Az SaS a kormány tagja akar lenni

Sulík Čaputová
Pozsony |

Az SaS a kormány tagja akar lenni, és egyik konstellációt sem utasítja el. Ezt Richard Sulík, az SaS elnöke jelentette ki kedden, miután találkozott Zuzana Čaputová államfővel. Hozzátette: nem akarja bonyolítani a helyzetet, ezért egyetért azzal, hogy az OĽaNO nyolc, a Sme rodina három, az SaS és a Za ľudí pedig két-két tárcát kapjon. Amennyiben Boris Kollár, a Sme rodina elnöke igényt fog tartani a házelnöki posztra, az SaS támogatni fogja őt.

Sulík egyetért Andrej Kiskával, a Za ľudí párt elnökével abban, hogy meg kell nézni a magas pozíciókra jelölt személyek múltját, mert az ún. hírnévkockázatot az új, „tisztességes jobboldali kormány” nem engedheti meg magának.

Sulík reagált a Sme rodina mozgalom azon javaslatára is, mely szerint évente 25 000 bérlakást terveznek építeni. Az SaS elnöke szerint erre nincs kapacitás, egy ilyen intézkedés miatt Szlovákia rendkívül gyorsan, extrém módon eladósodna.

„Nincs hol és nincs miből felépíteni ezeket a lakásokat” – tette hozzá. Sulík úgy véli, reálisan évi 2000 lakás építhető.

Az SaS elnöke rámutatott: a legerősebb párt, az OĽaNO a kormányfői posztra pályázik, Kollár a parlament elnöke lehet.

„Mi vagyunk a harmadik legerősebb párt, tehát e két pozíció betöltése után rajtunk lenne a sor”

– válaszolta arra az újságírói kérdésre, hogy továbbra is igényt tart-e a pénzügyminiszteri posztra.

Azzal kapcsolatban, hogy mikorra készülhet el a koalíciós szerződés, kijelentette: a szerződés minősége sokkal fontosabb a gyorsaságnál. Hozzátette: lehet, hogy 18, lehet, hogy csak 30 nap múlva készül el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?