Észak-Korea ballisztikus rakétákat lőtt ki

Kim Dzsong Un

Ballisztikus rakétákat lőtt ki Észak-Korea hétfőn a japán védelmi minisztérium szerint. A rakéták a Japán-tengerbe csapódtak.

Előzőleg a dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottsága azt közölte, hogy Észak-Korea azonosítatlan lövedékeket lőtt ki. A katonai parancsnokság szerint Vonszan városának térségéből indíthatták őket.

A japán védelmi minisztérium megerősítette az értesülést, hozzátéve, hogy Phenjan ballisztikus rakétákat lőtt ki. A minisztérium ugyanakkor leszögezte: a rakéták nem jutottak japán területre.

A Reuters és az AP hírügynökségek felidézték, hogy Kim Dzsong Un észak-koreai vezető pénteken tüzérségi hadgyakorlatot kísért figyelemmel a két Korea közötti frontvonal és a keleti térség egységei harckészültségének felmérésére.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség szerint ez volt az idén az első nagyobb észak-koreai fegyverteszt. A kommunista állam tavaly 13 alkalommal végzett próbaindítást rakétákkal. Phenjan újévi üzenetében az Egyesült Államokkal tavaly zátonyra futott atomfegyver-mentesítési tárgyalásokra utalva "újfajta hadászati fegyverre" és "megdöbbentő tényleges cselekedetre" figyelmeztetett. Szakértők szerint az említett hadászati fegyver egy fejlett interkontinentális ballisztikus rakéta vagy egy tengeralattjáróról indítható ballisztikus rakéta lehet.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?