Csúfolták a fiút, amiért imád olvasni - ezután jött a hatalmas fordulat

Callum Manning
South Shields |

A 13 éves fiút megállás nélkül zaklatták iskolatársai, amiért kedvenc hobbija az olvasás - ezután jött a fordulat, amire senki sem számított.

A 13 éves Callum Manning imád olvasni, olyannyira, hogy létrehozott egy Instagram-oldalt, ahol a kedvenc könyveit mutatja meg a nagyvilágnak. Callum nemrég egy új iskolába került, ahol kitudódott a szenvedélye, és néhányan ezért belekötöttek az "új fiúba". Az osztálytársai létrehoztak egy csoportos chatet, amiben Callumot gyalázták, később őt is bevették, hogy lássa, milyen ocsmányságokat írnak róla.

A tinédszer azt nyilatkozta, hogy

Nem gyakran sírok, de most hosszú idő után először megtörtént.

Az esetről nővére, Ellis Landreth írt egy Twitter-posztot:

El sem hiszem, hogy ennyire gonoszak a gyerekek. Az öcsém létrehozott egy Instagram-oldalt, ahol kritikákat ír és könyvekről beszélget; az új iskolában a kölykök megtalálták, és létrehoztak egy csoportos chatet, amiben bizarrnak nevezik emiatt, és gyalázzák őt, majd őt is hozzáadták, hogy láthassa

– írta a Twitteren.

Ahogy az ilyenkor néha történni szokott a bejegyzés önálló életre kelt, a megcélzott 20-30 barát helyett százezrekhez jutott el. A bejegyzés szédítő iramban terjedt, és a történet innentől pillanatok alatt fordulatot vett: ezrek írtak a fiúnak, ismert írók és nagy kiadók keresték meg azzal, hogy örömmel ajándékoznának neki könyveket.

Március 1-jén este azt írta a Sun: Callum könyves Instagram-oldalának már 170 ezer rajongója van. Másnap reggelre ez a szám már elérte a 215 ezret.

Callum hihetetlen boldog, hogy ennyien támogatják:

Sosem hittem volna, hogy ilyesmi megtörténhet, olyan váratlanul jött ez, és megmutatta, hogy vannak jó emberek a világon.

(24)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?