Nem sikerült a Magyar Közösségi Összefogásnak

mozes
Pozsony |

Osztálytalálkozók hangulatát idéző eredményváró kerekedett az MKP-székházban, ahol a Magyar Közösségi Összefogás tagjai bíztak a parlamentbe jutásban. Az alternatív eredményváró ezzel ellentétben egy szombat esti bulira sikeredett.

Két helyen várták az eredményeket a Magyar Közösségi Összefogás (MKÖ) tagjai szombat éjjel. A hivatalos eredményvárót az MKP-székházban tartották, onnan bárki könnyedén átugorhatott egy laza koccintásra az alig három percre levő klubba, ahol egy DJ gondoskodott a jó hangulatról.

Az exit poll közzététele után a többség bizakodott, viszont Bárdos Gyula kételkedett az összefogás sikerében. A három magyar párt képviselői nem zárkóztak el attól, hogy a jövőben is együttműködjenek.

„Hogy mit hoz az élet egy hónap múlva, egyelőre nem tudom megmondani. Elemezni kell a választás eredményeit, utána eldöntjük, hogyan tovább” – mondta lapunknak Simon Zsolt, a Magyar Fórum elnöke.

Őry Péter, az MKP Országos Tanácsának elnöke a jövőre nézve elmondta, nem szabad kockáztatni a magyar érdekképviseletet. „Nem lehet olyan politikai döntéseket hozni, amelyek oda vezetnek, hogy az országos megmérettetésen nem egy listán indulunk. Kezelni kell a régi sérelmeket, megoldást kell találni, hogy legyen előrelépés” – véli Őry.

Kapcsolódó cikkünk

Nagy József, az Összefogás tagja a mozgalmiság irányába indulna. „Azt fogom javasolni, hogy a Kerekasztal kezdjen egyeztetést, amely a választókat hozza össze. Ebben részt vehet mindenki, aki szerepet akar vállalni a hazai magyar politikai közéletben” – magyarázta lapunknak Nagy. Hozzátette, semmiképpen nem a pártpaktumban látja a jövőt.

Hasonlóan vélekedik Bárdos is. „Meggyőződésem, hogy ez volt az utolsó országos megmérettetés, amikor nem volt közös lista, amelyen a magyarok indulhattak volna” – mondta az MKÖ listavezetője.

A választási párt jövőjét firtató kérdésekre nem kaptunk egyértelmű válaszokat. Mózes Szabolcs, az MKÖ elnöke maradna a politikában, a Magyar Fórum 120 napon belül tart tisztújító közgyűlést. Az MKP is tisztújítást tervez.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?