OĽaNO: utcabál a sportcsarnokban

matovic

A korrupcióellenes korszellemet tökéletesen meglovagoló Igor Matovič biztosra ment. Pozsony helyett szűkebb pátriájában, Nagyszombatban tartotta az eredményvárót, tágas étterem vagy pártszékház helyett kibérelve egy sportcsarnokot, ahol a rendezvény előtt két órával még mérkőzés zajlott.

A minden várakozást felülmúló, még magát az OĽaNO-t is meglepő végeredmény kis híján báli hangulatot teremtett a pánikszerűen átalakított küzdőtéren. Igor Matovič külön hangsúlyozta, hogy rendezvényükre gyakorlatilag bárki bejöhetett (már aki nem volt lázas, két érdeklődőt emiatt hazaküldtek), ez nem egy szűk elit, hanem szó szerint az egyszerű emberek népünnepélye, ahol pogácsahegyek és szendvicskupacok garantálták az energiát az ünnepléshez, a politikai nyilatkozatok közötti időben pedig élőzene szórakoztatta a több mint 2000 politikai szimpatizánst.

Mindenképpen rokonszenves volt, hogy Matovič nem vitte el egyedül a show-t, először felkérte a pódiumra az 1989-es forradalom két jelképét, Ján Budajt és Milan Kňažkót, továbbá a mečiari korszak halálos áldozatának édesanyját, Anna RemiášovátKňažko voltaképpen ki is mondta, a választási éjszakán újabb forradalmat élünk meg: 1989-ben a múltba küldtük a kommunizmust, majd 1998-ban egyesült erővel legyűrtük a mečiarizmust, most pedig az OĽaNO vezetésével a kis megszakítással 2006 óta országló, a közéletet beszennyező Smert sikerült kisöpörni a hatalomból. A pártvezér külön megünnepeltette a mindvégig háttérben zakatoló, profi reklámügynökségeket kerülő szakmai stábját, majd a családját is a pódiumra szólította. Felesége csak arra kérte férjét, hogy bármennyi időt is vesz igénybe az ország vezetése, havonta egy hétvégét mindenképpen kér tőle. Matovič 14 éves kislányát is kereste a sportcsarnokban, de nem találta. Erre megjegyezte, nem baj ha elcsavargott, mert Boris Kollár egyelőre nincs itt… A laza hozzáállás mindvégig jellemezte az Egyszerű Emberek vezetőjét, hiszen volt, mikor a biztonságiak nálunk érdeklődtek, vajon hol lehet Matovič, és volt, amikor tévedésből zárolta a telefonját, és közel egy órán át nem lehetett hívni.

Összességében elmondható, hogy Igor Matovič kimondottan békülékeny arcát mutatta a választás éjszakájáncikázott a hívek között, mindenkivel közvetlen volt, ontotta a nyilatkozatokat, mintegy sugallva: az Egyszerű Emberek valóban az átlagpolgár oldalán áll.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?