Matovič: 12 év után legyőztük a Smer maffiáját

Igor Matovič
Pozsony |

Igor Matovič, az OĽaNO vezetője vasárnap hajnalban hivatalosan is bejelentette a mozgalom győzelmét a parlamenti választásokon. „12 év után legyőztük a Smer kormányát. Két célunk volt: hogy legyőzzük a Smer maffiáját, és hogy elvegyük Marian Kotleba szavazóit. Már most látszik, hogy sikerrel jártunk” – állapította meg Matovič.

Hangsúlyozta: az OĽaNO kormányt tud alakítani.

„Ezt Boris Kollár nélkül is megtehetjük, de én őt a kormányban akarom látni. Alkotmányos többségre van szükségünk, mert meg kell tisztítani az igazságszolgáltatást. Elsőként épp Boris Kollárt szólítom meg. Az emberek azt kérik, tegyünk rendet az országban”

– jelentette ki Matovič. Egyúttal azt üzente a Smer képviselőinek, hogy nem hívja meg őket a kormányalakítással kapcsolatos tárgyalásokra. „A maffiával nincs miről beszélnünk” – mondta az OĽaNO vezetője.

Matovič még vasárnap tárgyalni akar a demokratikus pártok vezetőivel. Mint elmondta, sajnálja, hogy a PS-Spolu koalíció nem jutott be a parlamentbe.

„De meg vagyok róla győződve, hogy a liberális szavazókat is képviselni tudjuk. Ilyen tagjai is vannak a mozgalomnak. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy az államot elrabolták, az igazság eladó, és hogy elsősorban ezekre a problémákra kell összpontosítani”

– emlékeztetett Matovič.

Az, hogy Matovič tényleg kormányfő lesz-e, szerinte még kérdéses. „De az az igazság, hogy az emberektől megkaptuk a mandátumot, nálunk pedig csak ez számít” – állapította meg. Szerinte az előzetes eredmények nyilvánosságra hozása után még korai lenne arról beszélni, hogy milyen posztokat szeretne magának az OĽaNO. „Ezek olyan dolgok, amelyeket egymás között kell megbeszélnünk. Most az a fontos, hogy Szlovákia felébredt abból a rossz álomból, amelyben eddig élt” – tette hozzá Matovič.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?