Harminc százalék felett a részvétel Érsekújvárban és Vágsellyén

választás 2020 újvár
Érsekújvár/Vágsellye |

A legtöbb érsekújvári és vágsellyei választási körzetben sorban álltak a választásra jogosult lakosok a kora délutáni órákban.

Az érsekújvári Czuczor Gergely Alapiskolában lévő négy szavazóhelyiségben egymásnak adták a kilincset a lakosok. Az Anton Bernolák Egyházi Alapiskolánál lévő parkoló, ahonnan két szavazási helyiséget lehetett megközelíteni, egész délután zsúfolásig megtelt személygépkocsikkal.

A délutáni órákban a fiatalabb családok és a diákok tettek eleget polgári kötelességüknek. Köztük számos roma család is, ezzel kapcsolatban a választási bizottság egyik tagja elmondta, a választók fegyelmezettek voltak és előbb alaposan tájékozódtak, mérlegeltek, mielőtt a szavazóurnához léptek. Peter Mészáros, az érsekújvári idősek panziójának és szociális szolgáltatások otthonának az igazgatója elmondta, intézményük százkilencven lakosa közül mintegy hatvanan kérték, hogy hordozható urnába adhassák le voksukat, és harmincan döntöttek úgy a panzióból és az idősotthonból, hogy a körzetükhöz tartozó szavazóhelyiségben adják le voksukat. Néhány hazautaztak, hogy a szülőhelyükön szavazzanak.

A választási arány csaknem mindenütt harminc százalék körül mozgott. Vágsellyén Róbert Andráši a választási bizottság tagja arról tájékoztatott, hogy csaknem mindenütt meghaladta a harminc százalékot a választási arány, és több helyen is perceken át sorakoztak a választók. Az egyik lakos nehezményezte, hogy még a választások befejezése előtt kiöntik az erre a célra kihelyezett kukából a feleslegessé vált szavazólapokat. Ez a probléma mindkét járási székhelyen felmerült, mivel oly sokan szavaztak, hogy ki kellett üríteni a kosarakat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?