Čaputová: örülnék, ha minél többen elmennének szavazni

Zuzana Čaputová szavaz

Zuzana Čaputová köztársasági elnök azt mondta, örülne, ha minél többen elmennének szavazni, és döntenének az ország jövőjéről.

Az államfő ezt nem sokkal 11 óra után mondta Bazinban. Úgy fogalmazott, minden választás nagy lehetőség, és ez a jelenlegi sem kivétel.

Rendkívül fontos, hogy részt vegyünk annak eldöntésében, merre fejlődjön tovább az ország

- mondta Čaputová. Az államfő hozzátette, ezen a szombati napon ünnepeljük az elso demokratikus alkotmány elfogadásának 100. évfordulóját, amely garantálta az általános választójogot, beleértve a nok választójogát is.

Az elnök asszony azt mondta, a politikai pártok vagy jelöltek megválasztása nem egy életre szól. „Megértem, ha az emberek nem azonosulnak száz százalékig azzal, akire voksolnak, de úgy vélem, van választék" - mondta. Elmondása szerint meg kell találni azokat a jelölteket, akik a lehető legközelebb állnak azokhoz az értékekhez, amelyeket az ember fontosnak tart. „Sok képzett és értékes ember indult ezeken a választáson" - mondta az államfő.

Azt mondta, örülne a lehető legmagasabb részvételi aránynak, de azt is hozzátette, hogy realista. Amikor röviddel 11 óra után megérkezett a bazini Svätopluk utcai óvoda szavazóhelyiségébe, sorban álltak az emberek. „Először fordul elő, hogy egy választáskor sorba kellett állnom. Nem tudom, hogy csak azt az egy órát fogtam-e ki, amikor éppen sokan voltak, vagy ez esetleg azt jelzi, hogy valóban magas lesz a részvételi arány. Nagyon szeretném, ha a második lenne igaz" – mondta Čaputová.

Az elnök asszony a munkatársaival tölti a mai estét, egyik párt központjába se megy el. „Kollégáimmal folyamatosan figyeljük a helyzet alakulását és egyeztetünk a következő lépésekről. A következő napok és hetek prioritása egy új kormány megalakulása lesz" - mondta.

Čaputová azt mondta, telefonon felhívja a választás győztesét. Az, hogy személyesen mikor találkoznak, megegyezés kérdése. „Készem állok rá, hogy mielőbb találkozzunk" - mondta. Az államfő közölte, az, hogy megbízza-e a választás győztesét a kormányalakítással, nagyban függ a győztes koalíciós potenciáljától.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?