Megmérik az érkező utasok testhőmérsékletét a kassai repülőtéren

kassai repülőtér
Kassa |

Pénteken bevezetik az érkező utasok testhőmérsékletének ellenőrzését a kassai nemzetközi repülőtéren. Az intézkedést a koronavírus terjedésének veszélye miatt vezeti be a közlekedésügyi minisztérium. Már a délután Prágából, Bécsből, Düsseldorfból, Varsóból és Londonból Kassára érkező menetrend szerinti járatok utasaira is vonatkozik a rendelkezés – tájékoztatott pénteken Karolína Linhartová, a kassai repülőtér szóvivője.

Minden Kassába érkező utasnak ki kell töltenie egy kérdőívet még a repülőgépen, a kérdőíveket a gép személyzete osztja szét.

„A kérdőív alapján szükség esetén meg lehet találni az utast. A kassai repülőtéren a közegészségügyi hivatal munkatársai mérik az utasok testhőmérsékletét”

– mondta Linhartová.

Az intézkedések a szlovákiai nemzetközi repülőtereket érintik. Ján Mikas tiszti főorvos közölte, ha felmerül a gyanú, hogy valaki hordozza a COVID-19 vírust, az illetőt speciális mentőautóval azonnal kórházba szállítják és elkülönítik.

A kassai repülőtérnek kidolgozott vészhelyzeti terve van olyan esetekre, ha egy repülőgép fedélzetén lévő személynél gyanús tünetek jelentkeznek.

„Miután a személyzet jelentést tett a beteg utasról, riasztják az egészségügyi személyzetet, a biztonságiakat, a repülőtér működéséért felelős alkalmazottakat, és életbe lép a vészhelyzeti terv”

– mondta Linhartová. Hozzátette, a repülőtéren van elkülönítő, valamint olyan külön terület, ahol a vészhelyzetre előkészített repülőgép áll.

Az új koronavírus az egészségügyi minisztérium pénteki adatai szerint nincs jelen Szlovákiában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?