Felújítják a vágsellyei művelődési otthont és az uszodát

Érsekújvár
Érsekújvár/Vágsellye |

Több nagyszabású beruházást tervez a vágsellyei önkormányzat ebben az évben. Prioritást élvez a hónapokkal ezelőtt bezárt, életveszélyessé vált tetőszerkezetű fedett uszoda és az évek óta rossz állapotban lévő kultúrház felújítása. 

Energiatakarékosabb lesz a kultúrház üzemeltetése, miután hőszigetelik az épületet, és megjavítják annak tetőszerkezetét. Az építkezés részét képezi az ajtók és az ablakok cseréje és a bejárati ajtó felújítása.

Támogatás a felújításra

A kültéri rekonstrukcióval egyidejűleg korszerűsítenék a mozi nézőterét, amire az audiovizuális alaptól kaptak támogatást. A kultúrház felújításának összköltsége meghaladja a 779 ezer eurót. Az épület energiatakarékossá tételére európai uniós támogatást kapott a járási székhely önkormányzata. A kultúrházban működő kluboknak, szervezeteknek ideiglenes helyet keresnek. 

Indul a közbeszerzés

A közelmúltban végre megoldás született a fedett uszoda ismételt üzembe helyezésére is. Az ingatlant a Duslo vegyi vállalattól vásárolta meg a város önkormányzata mintegy félmillió euróért. 

A kormányhivatal több mint egymillió euróval támogatja az uszoda felújítását, amelynek a tetőszerkezete olyannyira veszélyessé vált, hogy be kellett záratni. A fedett uszodát évente csaknem 46 ezren látogatták, és itt tartották az úszóórákat a régió mintegy ötezer tanulójának. Az uszodát a 2003-ban alapított Aquasport üzemeltette, az egyesületet Vágsellye, Mocsonok, Felsőkirályi és Sopornya önkormányzata hozta létre a Duslo vegyi gyárral közösen. 

Az idei évre vásárolt bérletek árát visszakapták a csalódott lakosok. Rövidesen elindítják a közbeszerzési eljárást mindkét ingatlan felújítására.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?