Kiska vallomást tett a nyilvánosságra került videókkal összefüggésben

Andrej Kiska

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója pénteken kihallgatta Andrej Kiska volt államfőt és a Za ľudí parlamenten kívüli párt elnökét a személyét kompromittáló, névtelen forrásból származó videókkal összefüggésben. Kiska önszántából ment a rendőrségre, hogy kiegészítse az első videó közzététele után tett büntetőfeljelentést. Állítása szerint olyan információk állnak a rendelkezésére, amelyek bizonyítják, hogy a videók mögött a Smer egyik képviselője áll. Az ellenzéki politikus ezeket etikus hackerek segítségével szerezte meg.

A nagyszalóki (Veľký Slavkov) telkek ügyével összefüggésben már két video is nyilvánosságra került. A második felvételen Kiska és Michal Šuliga szerepel. Utóbbit a telkek ügyében folytatott perben tanúként hallgatták ki. A volt államfővel többek között a választások utáni, lehetséges forgatókönyvekről társalognak. A múlt héten közzétett első videóban Šuliga azt állította: Kiska tudta, hogy jogtalanul elbirtokolt földet vásárol. Ezen a felvételen a poprádi (Poprad) alvilághoz köthető Milan Reichel is szerepel.

Kiska még államfőként kényszerült pereskedni Ján Franc fogorvossal. A pert 2018-ban elveszítette. Miroslav Radačovský bíró a döntés indoklásában kijelentette: Kiska jóhiszeműen vásárolta a telket, és nem tudhatta, hogy jogtalanul elbirtokolt földterületről van szó.

A volt államfő az első videó közzététele után büntetőfeljelentést tett a poprádi ügyészségen hamis vádaskodás és rágalmazás miatt. Állítása szerint a felvétel megrendezett. Hozzátette: mindkét videó a Smer-SD lejárató kampányának a része. Robert Fico, a Smer-SD elnöke erre úgy reagált, hogy Kiska nem érdekli őt, és nem tud semmiféle videókról.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?