Comenius Gimnázium, Zselíz

sz

Iskolánk a következő tanévben is két osztályt nyit: egy magyar és egy szlovák tanítási nyelvűt.

Cím: Gymnázium Jána Amosa Komenského – Comenius Gimnázium, Štúrova 16, Želiezovce, weboldal: www.comgim.sk, Facebook: www.facebook.com/comgim.sk és www.facebook.com/komgym.skahol

Igazgató: Cserba Katalin

Összetartó közösség, szakmai tudás, színes programok, jó hangulat. Röviden így jellemezhetnénk a zselízi Comenius Gimnáziumot, amely 64 éve nyitotta meg kapuit. Azóta is garantálja diákjai számára az érvényesüléshez nélkülözhetetlen alapok elsajátítását. Iskolánk tanulóit szakképzett tanárok oktatják. Az osztályokban kivetítők, interaktív táblák segítik a színvonalas oktatást. Az informatikát, a kémiát, a biológiát, a fizikát korszerűen felszerelt tanteremben oktatjuk, az iskola egész területén wifihálózat biztosítja a szabad optikai internethasználatot.

Tanórán és azon túl

Tanulóink ECDL- (számítástechnikai) képzést kapnak, vizsgázhatnak belőle, és oklevelet is szerezhetnek, ami Nyitra megyének csak három gimnáziumában lehetséges, ebből egyik a zselízi. Ezenkívül a kereskedelmi angol nyelv (Business English), a robotika, az alkalmazott biológia és a virtuális valóság, a történelem területén bővítjük kínálatunkat. A következő tanévben a svájci CERN-be látogatunk.

A gimnáziumunkban folyó foglalkozások a diákok érdeklődési körének széles skáláját fedik le. Az egyes tantárgyak (matematika, fizika, kémia) szakkörei mellett diákjaink döntik el, hogy milyen szakkört szeretnének látogatni, hiszen a kínálatot mindig az ő igényük szerint állítjuk össze. Az iskola területén szabadidőközpontot létesítettünk, amelyben lehetőség van a következőkre: asztalitenisz, léghoki, asztali foci, darts.

Végzettjeink az iskolánkban szerzett tudásanyaggal és készségekkel nagyszerűen érvényesültek a hazai és külföldi felsőoktatási intézményekben. Iskolánk végzett tanulói közé a kultúra, a tudomány, ill. a társadalmi és politikai élet számos jeles képviselője sorolható.

Egy perccel rövidebb a nappal

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?