Bajnokok Ligája - Klopp csapata támadójátékával és a bíróval sem volt elégedett

Jürgen Klopp

Jürgen Klopp szerint csapata támadóharmadban mutatott gyengélkedése és a házigazda Atlético Madrid "negatív taktikája" vezetett a címvédő Liverpool 1-0-s vereségéhez kedden este a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Az angol bajnokságot utcahosszal vezető együttes német trénere a meccs utáni sajtótájékoztatón gratulált a hazaiaknak, emellett viszont egyértelműen kiderült szavaiból, hogy nem volt elragadtatva Diego Siemone együttesének hozzáállásától, amivel a bírót is nehéz helyzetbe hozta

"Egy ilyen környezetben játékvezetőként nagyon erősnek kell lenned. Az első félórában három játékosuk is elterült a földön, nem tudom, miért" - mondta Klopp, aki a félidőben azért cserélte le Sadio Manét, hogy sárga lapja után nehogy pirosat kapjon. - "Tartottam tőle, hogy egy újabb párharcnál az ellenfele, akkor is elfekszik, ha Sadio egy nagyobb levegőt vesz. Nem akartam ilyen helyzetet. Célpont volt, egyértelműen látszott. Az ilyesmi része a futballnak, de én nem szeretem."

Mane könyöklésért kapott sárga lapot a 40. percben, majd kevéssel később újra eltalálta könyökkel Sime Vrsaljko arcát, amiért viszont csak szóban figyelmeztette a bíró az Atlético drukkerek fülsüketítő fütyülése közepette.

Klopp ugyanakkor a kritika mellett dicsérte is a spanyolokat.

"Az Atlético koncentrációs szintje védekezésben egészen kivételes volt ma. Nem vagyok csalódott a teljesítményünk miatt, de a támadóharmadban nem voltunk elég jók" - jegyezte meg a szakember, hozzátéve, hogy csak a párharc első félidejét veszítették el, de nincsenek kilátástalan helyzetben, küzdeni fognak és hazai pályán lesz lehetőségük a fordításra.

Diego Simeone kollégájánál jóval boldogabban értékelt.

"Nem ez minden idők legszebb éjszakája, hiszen nem nyertünk egyetlen trófeát sem, de vannak olyan esték, amiket nem felejtesz el. A világ legjobb csapata volt itt és mi legyőztük" - mondta az argentin vezetőedző, ám gyorsan sietett leszögezni, hogy mindez nem jelenti a párharc végét. - "Ez csak az első meccs volt, és egy még hátra van.

A párharc visszavágóját három hét múlva (március 11.) rendezik Liverpoolban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?