A tanári kamara cáfolja Lubyová szavait, hogy vonzóvá tették a pedagógiai pályát

lubyová

Nem igaz az oktatási miniszter állítása, hogy vonzóbb lett a tanári pálya, jelentette ki Vladimír Crmoman, a Szlovák Tanári Kamara (SKU) elnöke. „Az álláshirdetési portálok adatai szerint az utóbbi években meredeken csökkent a tanítói állások iránti érdeklődés” – mondta Crmoman Martina Lubyová (SNS) szavaira reagálva. Az oktatási miniszter a közszolgálati rádióban nyilatkozta, hogy sokkal attraktívabbá tették a pedagógusi hivatást.

Crmoman szerint a pedagógusok anyagi helyzetének javítására tett lépések nem voltak elegendők, és ha nem lesz változás, tovább súlyosbodik a tanerőhiány. „Most is súlyos pedagógushiány van, főleg a természettudományi tantárgyaknál és az informatikánál, kevés a tanító az alapiskolák alsó évfolyamain, Pozsony megyében pedig az óvodákban a legnagyobb a hiány” - figyelmeztet Crmoman.

Az oktatási miniszter a közrádióban arról beszélt, hogy a fizetésemelések és a pótlékok emelésének köszönhetően az utóbbi években egyre attraktívabbá vált a pedagóguspálya.

„Azt látjuk, hogy visszatérnek a pályaelhagyók, mert versenyképesek lettek a fizetések” - magyarázta Lubyová, és hozzáfűzte, hogy a nemzeti oktatási és nevelési program további általános béremeléssel számol az iskolaügyben, hogy a tanárbérek rövid időn belül elérjék az OECD-országok átlagát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?