Tudjuk, melyik bankhoz kerülhetnek az OTP ügyfelei

OTP Bank
Pozsony |

Megszületett a döntés: az OTP Bank szlovákiai fiókhálózatát a belga KBC Bank, a szlovákiai ČSOB anyavállalata veheti meg – legalábbis ezt állítja a Denník E gazdasági portál, hozzá közel álló forrásokra hivatkozva.

A Denník E információi szerint, ha a KBC megszerezné az OTP szlovákiai fiókhálózatát, beolvasztaná azt a ČSOB-ba. Az OTP több mint 200 ezer ügyfelének a szerződései azonban érvényben maradnának, csak átkerülnének az említett bankcsoporthoz.

A portál információit az érintett bankok egyelőre nem erősítették meg, ráadásul, ha valóban a KBC is lesz a befutó, ezt még jóvá kell hagynia a felügyelő szerveknek, a jegybankoknak és a versenyhivatalnak is.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója január elején jelentette be, hogy az OTP eladja szlovákiai leányvállalatát, és „tavasz előtt” távozik az országból, mivel az elmúlt években nem sikerült három százalék fölé emelniük a piaci részesedésüket. A szlovákiai elemzők szerint a lehetséges vevők között szerepelt a ČSOB, a Tatra banka és a Penta pénzügyi csoport is.

Az OTP Banka Slovensko Rt. 2002 óta van jelen a szlovák piacon, és jelenleg 62 bankfiókot felölelő fiókhálózattal rendelkezik, a piaci részesedése 1,8%, ezzel a kilencedik bank a piacon. A 2018-as adatok szerint csaknem 18 ezer céges és 193 ezer lakossági ügyfele volt.

Legutóbb az OTP a szlovák bankot közvetlenül a gazdasági válság előtt próbálta meg értékesíteni, akkor ez meghiúsult.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?