Csak döntetlenezett a DAC a tavaszi nyitányon

dac

Gyenge játékkal 0:0-s döntetlent játszott a DAC a Senica ellen a labdarúgó Fortuna Liga első tavaszi fordulójában.

A DAC kezdőcsapata több meglepetést is tartogatott: a kapuban Jedlička helyett Benjamín Száraz kezdett, valamint lehetőséget kapott a sérüléséből alig felépült Vida Máté, és téli felkészülési időszakban berobbanó 21 éves panamai Phillips is. Az új igazolások közül Lorenco Simic a kezdőben, míg Dusan Lalatovics és Schäfer András a cserepadon kapott helyet. A komoly gondokkal küzdő vendégcsapatban hat 20 év alatti játékos kapott szerepet, megbízott vezetőedzőként pedig Eduard Pagáč ült a padon. A dunaszerdahelyi B-közép hatalmas molinón mondott köszönetet a mérkőzés előtt Peter Hyballának és szakmai stábjának. 

Gyenge 1. félidő

A hazai csapat kissé lámpalázasan kezdte a mérkőzést, a Senica többször is zavart tudott kelteni a védelemben, de komolyabb lehetősége nem adódott. A DAC Eric Davis szabadrúgása révén a 10. percben veszélyeztetett először. Három perccel később a túloldalon Yenne lövése nem okozott gondot Száraznak. A 16.percben Divkovic éles beadása után adódott újabb helyzet a DAC előtt, de Vida Krisz későn érkezett a labdára. A 18. percben óriási helyzetbe került a vendégektől Eneji, a hazai védők csak az utolsó pillanatban tudtak tisztázni. Zúgott a lelátón az „ébresztő”, okkal, a DAC csak Divkovic révén tudott veszélyeztetni. A vendégeknek ennél jóval komolyabb esélyük volt a gólszerzésre Baumgartner lövésénél, majd Totka szép lövése kerülte el centikkel a kaput.

A DAC a félidő hátralévő részében sem tudta nyomás alá helyezni a vendégek kapuját, az energikusan játszó vendégek ellenben nehéz pillanatokat okoztak a védelemben. Olanrewaju remek ütemben tört kapura, de végül túlcselezte magát, a félidő végén pedig még Baumgartner is veszélyeztetett egy lövéssel. Az első félidőben akár három gólt is kaphatott volna a DAC, míg igazán nagy ziccert nem tudott kialakítani. 

Galéria

Újabb vendégziccerek

A második félidő DAC-nyomással kezdődött, de egy ellentámadás végén Vida Máténak kellett óriásit menteni. Az 51. percben Fábry maradt szabadon a tizenhatosban, lövése a kapufán csattant, de fél perc kellett csak, hogy a túloldalon is megrezdüljön a léc. Az 56. percben Helder Cristovao lecserélte a haloványan játsszó Phillipset, helyére Schäfer András érkezett. Folytatódott a DAC-mezőnyfölény, a játék viszont egyre inkább töredezetté vált.

A 63. percben Beszkorovajnij elvesztett labdája után ellentámadást vezethetett a Senica, Eneji egyedül vezette Szárazra a labdát, de a kapu mellé gurított. A 67. percben Simic egy csontrepesztő belépő után besárgult, a hazaiak mezőnyfölénye pedig közben szépen fokozatosan elfogyott,a fiatal és tapasztalatlan vendégcsapat a második félidőben is energikusan és meglepően fegyelmezetten játszott. Baumgartner lapos lövése kevéssel ment mellé, hazai oldalon pedig Fábry a 80.percben a kapusba lőtte a mérkőzés addigi legnagyobb DAC-helyzetét. Egy perccel később Ramírez állt be Vida Krisztopher helyére. 

A 87. percben Davis beadása után Divkovic veszélyeztett fejjel, a két perces hosszabbításban pedig Simic fejében maradt a győztes gól. A DAC gyenge játékkal és gól nélküli döntetlennel kezdte a tavaszi szezont. Összességében a vendégek sokkal közelebb álltak a győzelemhez, több nagy helyzetük volt, és a mezőnyjátékban sem játszottak alárendelt szerepet.

A szenyicei hősök

„A játékosaink egytől egyik hősök, azt hiszem elég ennyit mondani” – értékelte a Senica megbízott vezetőedzője, Eduard Pagáč a mérkőzést.

„Az első félidő nem volt túl jó, a Senica helyzeteket dolgozott ki. A második félidőben szervezettebbek voltunk, de ahányszor helyzetbe kerültük, utána mindig az ellenfelet is hagytuk helyzetbe kerülni. Senki sem érdemelt sem győzelmet, sem vereséget. Időre van szükségünk, több meccsre, hogy összeszokjunk. A fiúk ma is próbálkoztak, és boldog vagyok, hogy a szurkolók támogatták a csapatot” – hangzott Hélder Cristovao, a DAC trénerének értékelése.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?