Párkányban regionális kerékpáros túratérkép készül

Párkány
Párkány |

Párkány képviselő-testülete tavaly ősszel döntött arról, hogy a város kilép a Dunamente Turisztikai Desztinációs Menedzsmentből és saját TDM-et alakít. Az alapító okiratot és a működési szabályzatot kidolgozták, az alpolgármester szerint az új, saját szervezetet fél éven belül bejegyeztethetik a közlekedési tárcánál. 

A város önkormányzata tavaly, november 11-én döntött arról, hogy kilép a Komárommal közös Dunamente Turisztikai Területi Társulásból. Párkány a közös szervezetben még kifizette a 2019-es év rá eső tagsági díját és így tett a Vadas fürdő is. A megállapodás értelmében a Dunamente TDM viszont megtérített Párkánynak egy 2800 eurós hirdetést. 

Még leltároznak
A párkányi korzón található turisztikai információs irodában viszont még leltároznak, ott ugyanis több olyan holmi található, amit még 2016-ban vásárolt a Dunamente TDM – közölte lapunkkal Dominika Blaháková, Párkány turizmusfejlesztésért is felelős alpolgármestere. A polgármester-helyettes elmondta, a Dunamente TDM-nek még össze kell hívnia a cégközgyűlést is, mert a bejegyzett székhelyük továbbra is Párkányban van. Dominika Blaháková arról is tájékoztatott, hogy a város saját, új TDM-jének megalapításához már kidolgozták az alapító okiratot és a működési szabályzatot is, a képviselő-testület viszont csak alapos tárgyalás után hagyja jóvá. 

Rövidesen bejegyzik
Az alpolgármester szerint az idei első fél évben bejegyeztethetik Párkány saját szervezetét a közlekedési minisztériumnál. Az új szervezet gazdálkodása függ a tagsági díjaktól és az állami támogatás összegétől is. Párkány mindenesetre egyedül is teljesíti a TDM-alapítás feltételeit, mert a legfontosabb előírás szerint évente minimum 250 ezer vendégéjszakát kell kimutatnia – ez pedig a városban már jó ideje növekszik, tavaly ez a szám 291 180 volt. 

Térkép készül
„Az idegenforgalmi fejlesztéseket továbbra is prioritásként kezeljük, idén például regionális kerékpáros túratérképet szeretnénk kiadni, mert 2019-ben ezt nagyon keresték az ide érkező vendégek. Kidolgoztattunk egy hosszú távú fejlesztési stratégiát, ehhez pedig decemberben pontos elemzések készültekˮ– taglalta az Új Szónak Párkány alpolgármestere. 
Eugen Szabó polgármester még a novemberi önkormányzati ülésen úgy nyilatkozott, az új szervezetben számítanak a Párkány környéki falvakra is, ugyanakkor nem kötelező minden konkrét projekthez a tagság, például borturisztikában, tájjellegű termékek népszerűsítésében, kerékpáros túravonalaknál, más formában is együtt tudnak működni a községekkel. Párkány ki szeretné használni előnyös természeti és kulturális adottságait, turizmusfejlesztésben pedig Esztergommal továbbra is együttműködne. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?