Nem mutatnak be több bizonyítékot a Markíza-váltók ügyében

Marián Kočner
Bazin |

Befejeződött a bizonyítási eljárás a bazini Speciális Büntetőbíróságon (ŠTS), a Markíza-váltók meghamisítása ügyében. A bűncselekmény elkövetésével Marián Kočnert és Pavol Ruskot, a televízió korábbi igazgatóját vádolják. Az ítéletet a záróbeszédek után hirdetik ki. Ján Šanta ügyész és Daniel Lipšic, a sértettek jogi képviselője egyetért az eljárás lezárásával, a vádlottak folytatni akarták.

A büntetőtörvénykönyv értelmében az ügyész, a sértettek ügyvédje, majd a vádlottak védője tartja meg záróbeszédét. Legvégül a vádlottak kapnak szót

Még a bizonyítási eljárás lezárása előtt Pavol Rusko, a Markíza televízió egykori igazgatója újabb bizonyítékként javasolt előterjeszteni egy, a közösségi hálón is közzétett dokumentumot, amelyben állítása szerint szó esik a váltókról. A sértettek ügyvédei és az ügyész Pavol Rusko szavaira reagálva rámutattak, hogy senkinek nem beszélt a váltókról.

Ezután a bíróság felsorolta a Marián Kočner vádlott által elkövetett kihágásokat, amelyek főleg közlekedési szabálysértések voltak. Emil Klemanič, a szenátus elnöke azokat az ügyeket említette, amelyekkel a sajtó is foglalkozott, például Roman Kvasnica ügyvéd megfenyegetését, amikor azt mondta neki, hogy „golyót röpít a fejébe”. A vádlott tagadta ezeket az állításokat, azt mondta, soha nem bizonyították.

„Ha ez igaz lett volna, minden bizonnyal nem egy egyszerű megrovással zárult volna az ügy” – válaszolta Kočner.

A vád szerint Kočner és Rusko, miután megegyeztek Štefan Agh vádlottal, akinek az ügyében külön eljárás indult, négy hamis váltót állítottak ki, ezeket pedig mellékletként mutatták be fizetési meghagyások kibocsátásakor. Kočner ellen Ján Kuciak újságíró meggyilkolása ügyében, valamint a Gatex cég ügyében is vádat emeltek hűtlen kezelés miatt. Ruskot a váltóhamisítás mellett azzal is vádolják, hogy ő rendelte meg Sylvia Klaus-Volzová meggyilkolását.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?