Egyre több munkáltató teszi lehetővé az ingyenes magánhívást a céges telefonon

19 millió telefonhívás szilveszter éjjelén
Pozsony |

Az elmúlt években tapasztalt munkaerőhiány miatt a cégek a nagyobb fizetés mellett egyre több béren kívüli juttatással igyekeznek magukhoz csalogatni az alkalmazottakat. Mára így látványosan megugrott azon cégek száma is, amelyek az alkalmazottaiknak lehetővé teszik, hogy a magánhívásaikat is a céges telefonjukon intézzék.

A céges telefon a legtöbb társaságnál ma már természetes dolognak számít, míg azonban korábban a munkáltatók kényesen ügyeltek arra, hogy az alkalmazottaik a céges telefonokat kizárólag a munkahelyi elfoglaltságaikkal kapcsolatban használják, mára egyre több társaság teszi lehetővé, hogy az alkalmazottak a cég költségeire intézzék a magánhívásaikat is.

Látványos növekedés

„Míg 2015-ben a szlovákiai alkalmazottak alig 19 százaléka használhatta a céges mobilját magánhívásokra is, tavalyra az ilyen alkalmazottak aránya meghaladta a 26 százalékot”

– nyilatkozta lapunknak Nikola Richterová, a Profesia.sk munkapiaci portál elemzője. A szakportál a február 6-ai mobilmentes világnap alkalmából mérte fel a céges telefonokkal kapcsolatos változásokat.

Pozsony az élen

„Mint csaknem mindenben, e tekintetben is jelentős eltérések vannak Szlovákia egyes régiói között” – mondta Richterová, aki szerint egyáltalán nem meglepő, hogy a céges mobil használatát magáncélokra leginkább a pozsonyi munkáltatók teszik lehetővé. Pozsony megyében az alkalmazottak csaknem harmada élhet ezzel a lehetőséggel, míg Eperjes megyében nem egész 20, Nyitra megyében pedig a 21,6 százalékuk.

Egyre több munkáltató teszi lehetővé az ingyenes magánhívást a céges telefonon

Főnökök előnyben

Nagyobb eltéréseket találunk a munkahelyi beosztások szempontjából is. „A szolgálati mobilt a magánhívásokra leggyakrabban a cégek csúcsmenedzsereinek teszik lehetővé: jelenleg a kétharmaduk élhet ezzel a lehetőséggel. A középvezetőknek a fele, a szakképzett munkaerőnek pedig nagyjából a negyede használhatja otthon is a mobilját, míg a segédmunkások körében ezek aránya a 3 százalékot sem éri el” – nyilatkozta a Profesia.sk elemzője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?